Officieel Partner

Van Camp Outdoor uit Lunteren is een zeer gespecialiseerde Outdoorwinkel in Midden Nederland met een grote collectie wandel- en bergschoenen in diverse wijdtematen. Aan onze winkel zijn registerpodologen en gespecialiseerde verkoopmedewerkers verbonden, zodat u een optimaal advies krijgt.

Van Camp Outdoor is officieel partner van Outdoorspecialist.nl

Outdoorspecialist.nl is een unieke samenwerking tussen de beste lokale outdoorspecialisten en toonaangevende merken in de outdoorbranche.

In de Outdoor Afdeling bij Van Camp Schoenen vindt u een zeer uitgebreide collectie wandelschoenen van topmerken zoals Lowa, Hanwag, Meindl, Dolomiti, On Running en Salomon. Omdat niet iedere voet hetzelfde is, verkopen wij ook wandelschoenen in zeer kleine en grote breedte- en lengtematen en in diverse materialen (leer, nubuck, high-tech materialen, chroomvrij gelooid leer, waterdicht, goretex).


Een wandelschoen is geen gewone schoen en het aanmeten van wandelschoenen vergt dan ook de juiste kennis. Welke wandelschoen voor u geschikt is hangt van veel factoren af. Er zijn diverse categorieën wandelschoenen en het is heel belangrijk om te bepalen welke schoen voor uw doel het meest geschikt is. Gaat u op vlak terrein wandelen of in de bergen, maakt u kortere of langere wandelingen, wandelt u op asfalt of op bosgrond? Of gaat u stadswandelingen maken en wilt u daarvoor een schoen met een wat modieuzere uitstraling?


Van Camp Schoenen heeft in haar Outdoor Afdeling een zeer gespecialiseerd en ervaringsdeskundig team dat u alles kan vertellen over materialen, pasvormen, leesten en categorieën wandelschoenen.
Ard ten Hoor: register podoloog
Renke ten Hoor: register podoloog, meesterschoenmaker
Marcel ten Hoor: wandelschoenen­specialist.
Peter ten Hoor: wandelschoenenspecialist
Anne-Marthe Verweij: wandelschoenenspecialist
Lian Klinker: wandelschoenenspecialist


Verder werken wij samen met een medisch pedicure en
een fysiotherapeut, zodat wij ook op die gebieden deskundig
advies kunnen vragen.


Wij zijn gespecialiseerd in maatwerk. Als u bij ons komt om een paar wandelschoenen aan te schaffen worden eerst uw voeten opgemeten. Een wandelschoen is niet als een gewone schoen en dient aan andere eisen te voldoen. Bij een wandelschoen is het zeer belangrijk dat uw voeten zich goed voelen in de schoenen en dat uw tenen voldoende ruimte hebben om te bewegen. Daarom is het van belang om zowel de juiste lengtemaat als de juiste breedtemaat taan uw voeten te hebben.
In onze collectie hebben wij niet alleen de “gewone” breedtematen maar ook extra brede en extra smalle schoenen. Er is zelfs een speciaal model voor voeten met een hallux valgus. De pasvorm van de diverse modellen kunt u testen op onze professionele testbaan, die zich op de wandelafdeling in onze winkel bevindt.
Indien u extra ondersteuning of uw eigen steunzolen in uw wandelschoenen wilt, hebben wij professionele inlegzolen in diverse hoogtes. Samen met u kijken wij welke ondersteuning het meest comfortabel is.

De voeten zijn de basis van het lichaam en dus is het belangrijk dat wij onze voeten de aandacht geven die zij verdienen.


Naast een paar fijne wandelschoenen is het ook prettig om wandelkleding te dragen. Bij wandelkleding is het van belang om soepele en voor uw doel geschikte wandelkleding te dragen. Comfortabel, waterdicht, winddicht, lichtgewicht. Laat u zich bij ons adviseren over outdoorkleding, wandelstokken en diverse andere accessoires.


Bij Van Camp Schoenen, Fashion en Outdoor verkopen wij niet alleen wandelschoenen- en wandelkleding maar ook mode- en comfortschoenen, kinderschoenen en dames- en herenkleding. Verder helpen onze gespecialiseerde medewerkers mensen met houdingsklachten, maken zij steunzolen, schoenaanpassingen en verzorgen zij voetbehandelingen. Op deze manier kunnen wij een totaal pakket aanbieden aan onze klanten.


Wij verwelkomen u graag in onze winkel in Lunteren op de Veluwe. Na aanschaf van een paar wandelschoenen kunt u direct prachtige wandelingen in de uitgestrekte bossen van Lunteren en omgeving maken!