Officieel Partner

Dé Outdoor speciaalzaak uit Gorssel staat bekend om zijn uitgebreide collectie in wandel, hardloop en wintersport. Bij ons vind je deskundig advies op het gebied van buitenactiviteiten zoals wandelen, hardlopen, backpacken, reizen en skiën.

Rene Vos Outdoor & Sports is officieel partner van OUTDOORSPECIALIST.nl.

Outdoorspecialist.nl is een unieke samenwerking tussen de beste lokale outdoorspecialisten en toonaangevende merken in de outdoorbranche.

VAUDE is de meest milieuvriendelijke fabrikant van functionele producten voor de Outdoor- en Bikesport van Europa. Dit moderne Zuid-Duitse familiebedrijf voldoet aan de hoogste milieueisen en neemt haar sociale verantwoordelijkheid wereldwijd zeer serieus. Dat betekent dat zij alles wat ze doen op een zo ecologisch en sociaal eerlijk mogelijke manier doen. Deze visie loopt als een groene draad door de gehele organisatie.

Green Shape
De missie om zo duurzaam mogelijk te produceren is goed te zien aan het VAUDE Green Shape label. Green Shape is het VAUDE-label voor duurzame uitrusting. Aangezien er geen vergelijkbaar systeem is dat dusdanig omvangrijk en streng is, hebben zij een eigen zegel ontwikkeld. Want elke beweging begint ermee dat iemand het voortouw neemt en niet alleen praat, maar ook consequent handelt. Producten voorzien van het Green Shape label worden volgens strenge en transparante criteria, die de gehele levensloop van het product omvatten, milieuvriendelijk gefabriceerd.

De producten met het Green Shape label worden ontworpen voor een zeer lange levensduur. Zo wordt bij het ontwerp al nagedacht over het gebruik van duurzame materialen en dat de eindproducten gemakkelijk te repareren en te recyclen zijn.

Bewust gebruiken in plaats van klakkeloos verbruiken: Green Shape producten bestaan uit gecertificeerde, milieuvriendelijke materialen en worden dankzij het bluesign® systeem energie­besparend en hulpbronnenefficiënt verwerkt: zonder bedenkelijke substanties. Als klimaatvriendelijke alternatieven voor op aardolie gebaseerd materiaal maakt VAUDE veel gebruik van gerecyclede- en natuurlijke materialen zoals hennep en biokatoen, evenals bio-kunststoffen. De enige goedgekeurde materialen zijn degene die noch de natuur noch de mens schade berokkenen. Schadelijke bestanddelen en controversiële technologieën worden bewust vermeden. Waar nodig ontwikkelt VAUDE in samenwerking met partners zelf nieuwe materialen. De strenge richtlijnen gelden niet alleen voor stoffen, maar ook voor ritsen, knopen en andere onderdelen.

Maar er is ook oog voor de omstandigheden voor de medewerkers in de productiefaciliteiten. Als lid van de Fair Wear Foundation (FWF) is VAUDE toegewijd om te garanderen dat alle productiefaciliteiten voldoen aan de strikte FWF Code van Arbeidsomstandigheden en zo te voldoen aan de hoogste standaarden op het gebied van sociale en eerlijke

werkomstandig­heden. De Fair Wear Foundation voert daartoe regelmatig audits uit bij individuele productiefaciliteiten. Sinds 2015 draagt VAUDE met trots de hoogst mogelijke status als “Leider”, die wordt verkregen door bedrijven die minstens 90% van al haar productie­faciliteiten volgens de FWF-voorwaarden laat controleren.
Daarnaast garandeert Green Shape dat je product gemakkelijk is te wassen op lage temperaturen en zonder chemische reiniging. Mocht er iets stuk gaan, dan is er de reparatieservice van VAUDE om je te helpen.

In 2020 is 97% van de totale kledingcollectie van VAUDE Green Shape gecertificeerd en zijn alle VAUDE producten 100% PFC-vrij!

 

Toekomst
Ook in de toekomst blijft VAUDE haar eigen milieudoelstellingen bijstellen en verbeteren en heeft zich als doel gesteld het gehele productpalet stap voor stap maximaal milieuvriendelijk te fabriceren. In deze lijn heeft VAUDE bijvoorbeeld de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties omarmd en in haar bedrijfsvoering geïntegreerd, maar hebben ze ook vrijwillig het Greenpeace Detox Commitment ondertekend. Hiermee committeert VAUDE zich aan haar verantwoordelijkheid voor de gehele levenscyclus van haar producten, inclusief schone en veilige productie in de leveringsketen.

Recent heeft VAUDE zich aangesloten bij het internationale initiatief Science Based Target. Dit internationale initiatief zet zich ervoor in dat de wetenschap haar bijdrage levert aan de in Parijs vastgestelde klimaatdoelen. Voor VAUDE ontstaan hieruit nieuwe doelen, zo moeten in 2024 minstens 90% van alle VAUDE-producten een biogebaseerd of gerecycled materiaalaandeel van méér dan 50% hebben. Daarbij streeft VAUDE het principe van recycling na: door het gebruik van duurzame grondstoffen respectievelijk door de recycling van materialen worden fossiele hulpbronnen gespaard en wordt de CO2-uitstoot bij de materiaalproductie beduidend gereduceerd.