Officieel Partner

Dé Outdoor speciaalzaak uit Gorssel staat bekend om zijn uitgebreide collectie in wandel, hardloop en wintersport. Bij ons vind je deskundig advies op het gebied van buitenactiviteiten zoals wandelen, hardlopen, backpacken, reizen en skiën.

Rene Vos Outdoor & Sports is officieel partner van OUTDOORSPECIALIST.nl.

Outdoorspecialist.nl is een unieke samenwerking tussen de beste lokale outdoorspecialisten en toonaangevende merken in de outdoorbranche.

De winter staat weer voor de deur, de eerste sneeuw is gevallen, tijd om je klaar te maken en voor te bereiden op dé vakantie van het jaar: de wintersport. Maar er is een ding waar je bij de gedachten aan de wintersport alweer als een berg tegen op kunt zien. Die verrekt akelige skischoenen. Onze bootfitters horen het maar al te vaak: “Die skischoenen… wat een ondingen, die zitten echt voor geen meter!”. Beste lezer, een skischoen loopt misschien niet comfortabel en dansen kun je beter op je sneakers of snowboots doen maar een skischoen hoeft niet vervelend te zijn.

Veel voorkomende problemen in skischoenen zijn
gemakkelijk op te lossen:

Een skischoen is een stevige schoen die we nodig hebben om die fantastisch mooie bochten te kunnen draaien in de sneeuw. Maar die mooie skischoenen zorgen nog al eens voor wat problemen. Hieronder vind je een opsomming van klachten die onze boot­fitters zeker kunnen verhelpen:

  Branderige voorvoeten; het lijkt wel of na een uur mijn voeten volledig in de brand staan.

  Pijnlijke scheenbenen.

  Vermoeide of pijnlijke kuiten.

  Verschillende drukpunten op bijvoorbeeld; enkels, voorvoeten, binnenkant van de voet.

  Koude voeten.

  Slippende hiel, met als gevolg blaren.

  Kleine teen zit in de verdrukking.

  Te veel druk op de voorvoet door Hallux Valgus.

En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Veel problemen ontstaan doordat een skischoen niet goed is aangemeten. In zeker 60% van de gevallen wordt een skischoen te groot gekocht met alle problemen van dien.

Hoe zorgen wij ervoor dat jij met de juiste skischoen
de piste op kunt

Helaas herkennen waarschijnlijk velen van jullie een of meerdere bovenstaande problemen. Hoe zorgen onze bootfitters ervoor dat jij hier geen last van hebt? Eigenlijk is het antwoord hierop heel eenvoudig, namelijk: onderzoek en aandacht. Het aanschaffen van een paar skischoenen kost tijd en soms heel veel tijd. Ons advies? Neem deze tijd.
Het is dan ook niet voor niets dat onze bootfitters het liefst op afspraak werken. Alleen op deze manier kunnen wij de tijd een aandacht voor jouw voeten reserveren. In onze winkels hebben wij de afgelopen acht jaar veel geïnvesteerd in het opleiden van onze bootfitters aan de Masterfit University in Kitzbühel. Tijdens de lessen aan de Masterfit University zijn onze bootfitters getraind om aan de hand van een onderzoeksprotocol voetproblemen tijdens het skiën in kaart te brengen. Zodat kunnen we ervoor zorgen dat deze problemen preventief aangepakt kunnen worden. Veel skischoenproblemen worden immers veroorzaakt door een ‘dismatch’ van voeten en harde plastic schalen. Oftewel standaard past een voet niet in de buitenschaal van de skischoen.

Voetonderzoek, de sleutel tot succes!

Jouw voeten zijn voor onze bootfitters de basis. Het is dan ook niet voor niets dat het, tijdens een afspraak voor het aanmeten van skischoenen, even kan duren voordat je een schoen te passen krijgt. Immers we moeten eerst jouw voeten in kaart brengen alvorens we weten welke pasvorm jouw voeten nodig hebben. Aan de hand van een 3D scan en het Masterfit onderzoeksformulier worden jouw voeten beschreven en in kaart gebracht; brede voeten, smalle voeten, hoge wreef, platte voet, uitstekende botten, mobiliteit van de voet, stevige kuiten, scherpe scheenbenen etc. Allemaal zeer belangrijke informatie om er voor te zorgen dat jij pijnvrij de piste op kunt.

Zolen en skischoenen

Zoals al omschreven zijn jouw voeten leidend in het pasproces. Het is dan ook niet voor niets dat bijna in alle skischoenen een zool wordt geadviseerd die bij de contouren van jouw voeten past. Het

standaard inlegzooltjes is vaak helaas niet meer dan een mooi stukje tapijt dat ervoor zorgt dat je in basis goed gevuld in de schoen staat zonder dat je koude voeten krijgt. Echter deze zool is standaard en jouw voeten zijn uniek.

Omdat je voeten de ‘fundering’ zijn in jouw skischoenen is het van zeer groot belang dat deze fundering goed ondersteund wordt zodat de beweging van de voet tijdens het skiën gecontroleerd kan worden om drukpunten of beknellingen te voorkomen. Tijdens het onderzoek zal onze bootfitter aangeven wat er nodig is om jouw voeten te stabiliseren om zo de kans op succes te maximaliseren.

Tevredenheidsgarantie

Pijnvrij skiën is te allen tijde het doel, echter het fijnste moment van de dag is nog altijd het moment dat de skischoenen weer uit mogen en je voeten weer iets meer vrijheid krijgen in jouw gewone schoenen of snowboots. Op alle skischoenen die bij ons gekocht worden met een skischoenonderzoek op basis van de Masterfit University (à €40,-) geven wij een tevredenheids­garantie. Dit betekent dat onze bootfitters voor je klaar staan om kosteloos aanpassingen aan jouw skischoenen te doen, mocht je tijdens het skiën toch nog kleine problemen ervaren.

Mocht ondanks al jouw inspanningen en die van onze bootfitter het toch niet lukken dan nemen wij de skischoenen retour en zullen wij het geld terug­storten.