Officieel Partner

De Outdoor speciaalzaak uit Weert staat bekend om zijn goede keuze in collecties, topmerken en deskundigheid. De collectie is geschikt voor jouw buitenactiviteiten in het weekend of om dagelijks te gebruiken.

Outdoorspecialist.nl is een unieke samenwerking tussen de beste lokale outdoorspecialisten en toonaangevende merken in de outdoorbranche.

Om kleding waterdicht te maken, wordt meestal gebruik gemaakt van een membraan zoals Goretex of Texapore. Het bijzondere bij het gebruik van een membraan is dat de kleding ook een uitstekend ademend vermogen heeft. Om deze eigenschapen te behouden dient de kleding gewassen te worden met een speciaal onderhoudsmiddel. Een normaal wasmiddel is vaak te agressief en beschadigt het membraan. Een gevolg hiervan is dat de jas niet meer waterdicht is en zijn ademend vermogen verliest.

Door regen, vuil en transpiratievocht vermindert de werking van waterdichte kleding. Voor het wassen van deze kleding adviseren wij Tech Wash van Nikwax. Dit is een speciaal non detergent wasmiddel dat technische kleding schoon spoelt en de ademende werking ervan herstelt. Bij regelmatig gebruik is het aan te raden om de kleding hiermee minimaal één à twee maal per jaar te wassen. Vervolgens is het ook belangrijk om de kleding waterafstotend te maken met een impregneermiddel. Hiervoor adviseren wij TX-Direct van Nikwax. Het is niet altijd nodig om beide middelen achtereenvolgens te gebruiken. Waterdichte kleding kan twee tot drie maal gewassen worden met Tech Wash voordat het nodig is om de kleding ook te impregneren met TX-Direct.

Outdoor & Travel Experience Weert adviseert Nikwax voor het onderhoud van je technische kleding. De producten van Nikwax zijn biologisch afbreekbaar en zeer gebruiks­vriendelijk.