Officieel Partner

Dé Outdoor speciaalzaak uit Hoorn staat bekend om zijn uitgebreide collectie in wandel, hardloop en wintersport. Bij ons vind je deskundig advies op het gebied van buitenactiviteiten zoals wandelen, hardlopen, backpacken, reizen en skiën.

Karten Travel Store is officieel partner van OUTDOORSPECIALIST.nl.

Outdoorspecialist.nl is een unieke samenwerking tussen de beste lokale outdoorspecialisten en toonaangevende merken in de outdoorbranche.

In de herfst kan het overdag nog best lekker en zonnig weer zijn. Zorg dan wel dat je jezelf voordat het afkoelt alvast lekker warm aangekleed hebt. Dus voor het eten alvast je thermolaag of je fleece aan. Jack Wolfskin biedt bijvoorbeeld een heerlijke tweede laag en Falke is onze favoriet op gebied van baselayer.

Zodra de afwas gedaan is kunnen dikke sokken aan. Met warme voeten kun je iedere herfstavond aan. Snuggle jezelf vervolgens met een Lafuma plaid of HC knuffelcape in een stoel met een kop thee of chocomel (met een scheutje…) en een goed boek en geniet van het knisperen van de boomblaadjes buiten.

Als we het toch over warmte hebben, een kampvuur is in de herfst nog fijner dan in de zomer, het is al lekker vroeg donker dus je krijgt meteen een fijne sfeer met het knapperen van het vuur. Biolite heeft een mooie firepit die zuurstof toevoegt aan het vuur en dus minder rook produceert en warmer wordt dan een gewoon kampvuur. Of een driepoot van Robens: hang er een dutch oven aan en maak een smakelijk stoofgerecht. LET OP! Kijk wel van tevoren of open vuur op jouw camping toegestaan is.

Bang zijn voor koude nachten hoeft zeker niet in de herfst. Een luchtbed zou door de intern stilstaande lucht erg koud kunnen worden. Een kruik

aan het voeteneinde kan dan al voor wat extra warmte zorgen.Met heet water, een frisdrank flesje en een sok kun je al snel een eenvoudige kruik maken. Wil je wat meer comfort en geen optrekkende kou? Ga dan voor een self inflatable (SI) matras. En met een warm plaid van Human Comfort over je slaapzak heen zal je het eerder te warm dan te koud hebben.

Mocht het nou toch regenen, geniet dan van het tikken op het (voor)tentdoek! Maar maak niet de fout om alles potdicht te ritsen. Voldoende ventilatie zorgt voor minder vocht in de tent en dus meer warmte. Een ventilator kan dan handig zijn. Een kachel­-
tje op 230 volt kan fijn zijn om wat vocht te verdrijven. Als je onder de 1400 watt blijft kun je zonder problemen gebruik maken van een 6 ampere aansluiting. Een keramische kachel met ventilator is perfect voor in een tent met vast kuipzeil. Zit je in de voortent van een caravan dan heb je wat meer luchtstroom en is een infrarood kachel heerlijk voor straalwarmte of een wat grotere gaskachel die voldoende capaciteit heeft om de voortent behaaglijk te maken. Let bij de gaskachel uiteraard op voldoende toevoer van frisse lucht en ventilatie.

En om het echt helemaal af te maken neem je natuurlijk plaats in de Brilliante Heated! De campingstoel met stoelverwarming. Luxer wordt het niet, knusser wel!