Officieel Partner

Wie gaat er mee naar buiten?

Even een frisse neus halen! In 2020 is er meer gewandeld dan ooit tevoren. Niet gek natuurlijk want de muren kwamen dikwijls letterlijk op ons af. Als het virus jouw deur voorbij is gegaan kan het zelfs heel goed zo zijn dat je meer van buiten hebt genoten dan ooit tevoren. Terwijl de bloemen langzaam ontloken kwam de zomer als een warme deken over ons heen. Die ging misschien even hard maar kort daarop stonden we ineens weken achtereen met de voetjes tussen de herfstblaadjes. En nu is het alweer winter. Wederom een hele bewuste. Wonderlijk hoe die tijd er normaliter met ons vandoor gaat, terwijl ie nu even stilstaat. Geniet van die momenten en maak je op voor een nieuw, vooral zorgeloos kampeer- of wandelseizoen.

Wij helpen je graag op weg. Tot snel!

’Ik weet nog dat mijn vader op de camping niet bij een Karsten Tent was weg te slaan, zo verliefd werd hij erop’. Het is slechts een van de vele enthousiaste reacties die we kregen in onze zoektocht naar de oudste nog bestaande tent. Karsten Tenten bestaat veertig jaar en zo ontstond het ludieke idee van de speurtocht. Dat hebben we geweten. Ruim 350 inzendingen kwamen er binnen, en zo werd het uiteindelijk nog een hele uitzoekerij.

Een aantal criteria gaf de doorslag. Zo was het tentdoek van de oppompbare tenten – waarmee Karsten in rap tempo de kampeermarkt veroverde – in de beginjaren uitsluitend donkerbruin, evenals het kuipzeil. Verder was het logo aanvankelijk vrij sober en was het ventiel gebogen. Nog steeds bleef er een handvol kanshebbers over. Gelukkig beschikt Karsten Tenten over een aantal medewerkers van het eerste uur, zoals Maarten Takken die als scherprechter fungeerde. Hij herkende bij de alleroudste tent de door hemzelf geknipte afspanpunten en dat gaf de doorslag. De winnaars hoefden oktober jl. niet ver van huis voor de feestelijke onthulling van hun tent in de showroom van Karsten. Jessica Broedersz en Martijn Akkerman en hun dochters Norris (12) en Maartje (11) wonen namelijk ook in Zwaag.

Het waren haar ouders, Piet en Anneke Broedersz uit Onderdijk, die de tent veertig jaar geleden aanschaften voor de vakanties naar Frankrijk. ,,De eerste jaren sliep ik erin met mijn drie jaar jongere broertje Marius’’, vertelt Jessica (46). Een leuke tijd, waarin de tent regelmatig helemaal vol zat met nichtjes, neefjes en vakantievriendjes. Memorabel was ook de roadtrip die zij zeventien jaar geleden maakte met Martijn.

Hij lacht: ,,Ik had nog nooit gekampeerd, maar we hebben de tent toen geleend van mijn schoonouders en zijn er drie weken lang heel Frankrijk mee doorgetrokken. Echt een avontuur was dat.’’ Enige nadeel was dat de compressor waarmee de tent werd opgepompt al snel stuk ging. ,,Stonden we om beurten met de handpomp te zwoegen.’’

Vervolgens verdween de tent weer een hele tijd naar zolder, om pas afgelopen zomer weer tevoorschijn te komen voor een vakantie met hun eigen gezin in Duinrell. En dat smaakt naar meer. ,,Het is nog steeds een topding en de tent ziet er nog steeds geweldig uit, dus we gaan komende zomer zeker weer.’’ De ’klassieker’ krijgt dan gezelschap van een nagelnieuwe Karsten Tent. Dat zal nog lastig kiezen worden, zelfs met de gewonnen 2.000 euro shoptegoed.