Officieel Partner

Dé Outdoor speciaalzaak uit Zwaag staat bekend om zijn uitgebreide collectie in wandel, hardloop en wintersport. Bij ons vind je deskundig advies op het gebied van buitenactiviteiten zoals wandelen, hardlopen, backpacken, reizen en skiën.

Karten Travel Store is officieel partner van OUTDOORSPECIALIST.nl.

Outdoorspecialist.nl is een unieke samenwerking tussen de beste lokale outdoorspecialisten en toonaangevende merken in de outdoorbranche.

1. De historie

De historie

1

Vrijdag 9 maart 2018 sloten we voor het laatst de deuren aan De Factorij 9. Wie had dat kunnen bedenken, dat het ooit de laatste keer zou zijn. Niemand! Daarom lieten we het er ook niet bij zitten, die dag na 9 maart. Luttele dagen later was de backoffice alweer up and running en 30 maart kregen we de sleutel van een prachtig tijdelijk onderkomen aan De Oude Veiling 56. We draaiden er twee prachtige zomers, maar barstten bijna uit onze voegen. Niet alleen van trots! Maar voornamelijk door het ruimtegebrek.

Gelukkig werd april 2019 de eerste paal geslagen voor de nieuwbouw aan De Factorij 9 en binnen een jaar verrees daar een spiksplinternieuw megaduurzaam pand.Ruim een half jaar later kregen we de sleutel al in handen! En even later was het atelier weer te vinden op de oude vertrouwde Factorij 9. Zo ruim! De winkel volgde twee maandjes later, waarmee Karsten op zaterdag 29 februari 2020 weer volledig in bedrijf was aan de oude vertrouwde De Factorij 9 in Zwaag.

Klaar voor het nieuwe kampeerseizoen,
en nog vele meer!

Aardwarmte

Het hele gebouw wordt ’s winters verwarmd en ’s zomers gekoeld met aardwarmte. Daarvoor is een grote warmtepomp geïnstalleerd waarvan de buizen tot 160 meter de grond in steken. Daarnaast liggen er maar liefst 250 zonnepanelen op het dak, en is alle verlichting led. Dat alles samen maakt dat onze winkel onlangs het Energielabel >A+ heeft gekregen.

Blueline

Karsten Tenten zijn al behoorlijk duurzaam van zichzelf, maar dit jaar lanceren we een nog duurzamere tentenlijn: de Blueline. Het katoen van deze tenten is vervaardigd uit gerecyclede spijkerbroeken waardoor er per tent 50.000 liter wordt bespaard. Eigenlijk zijn de Karsten Bluelines dus de groenste tenten uit onze collectie! De Opera Blueline is te bewonderen in onze showroom.

2. Aardwarmte & Blueline

Aardwarmte & Blueline

2

3. Groen logo

Groen logo

3

Wat dacht je van ons nieuwe groene logo! Was ‘m je al opgevallen? We zijn van een turquoise / felroze huisstijl met een wereldbol naar dit stoere groene logo gegaan. Het groen is meer in lijn met de groene koers die we zijn gaan varen, zowel outdoor-technisch als duurzaam. Je kunt de vertrouwde wereldbol nog een beetje ontwaren in de grote cirkel om de K heen, en de pijlen rondom de K geven de beweging weer die bezoekers naar Karsten brengt. Of het nu met de tent in de auto is of op wandelschoenen door de bossen rond Nijmegen. Je zult het logo vast nog veel terugzien de komende tijd. We hopen dat je ‘m mooi vindt!

Kunstgras

Onze winkel in de binnenstad van Hoorn kenmerkt zich doordat de hele winkel is bezaaid met groen kunstgras. Zo heb je meteen een echt buitengevoel! In de winkel aan De Factorij zijn alle tenten opgezet op ditzelfde gras. Hierdoor waan je jezelf bijna op de camping en kun je even wegdromen naar mooie kampeerherinneringen.. of mijmeren over het maken van vele nieuwe momenten!

Spijkerbroeken

Gemiddeld liggen er minstens 6 spijkerbroeken in iemands kast. In Europa betekent dit dat er elk jaar 640 miljoen spijkerbroeken worden weggegooid. Zonde! Want die zijn een enorme potentie voor duurzamere tentstof. Heb jij spijkerbroeken over? Wij verzamelen ze in de onze winkel om weer nieuwe tentstof van te maken. Wie weet slaap jij ooit onder jouw eigen spijkerbroek? Lever tot 3 mei je oude spijkerbroek in en krijg maar liefst 25% korting op een nieuwe broek!

4. Kunstgras & Spijkerbroeken

Kunstgras & Spijkerbroeken

4