Jonker Outdoor

Officieel Partner

Welkom bij Jonker Funsports, de gemoedelijke en veelzijdige funsportshop in het hart van Renesse. In onze verrassend ruime shop vind je écht alles op het gebied van kite- en windsurfen, surfen en SUP. Maar ook de unieke collectie fashion & beachwear met merken als Penn&Ink, Roxy, PME Legend en Superdry mag je beslist niet missen. Bovendien heeft Jonker Funsports inmiddels naam gemaakt als giftshop en kan je er nu zelfs terecht voor een complete wandeluitrusting! Natuurlijk kan je elk seizoen bij Jonker Funsports terecht voor het huren van surf & kitegear voor schappelijke tarieven!

Outdoorspecialist.nl is een unieke samenwerking tussen de beste lokale outdoorspecialisten en toonaangevende merken in de outdoorbranche.

De schaatspret is voorbij, maar we kunnen het plezier weer oppakken door te gaan inline-skaten. Het skaten in de zomermaanden is een geweldige training zodat je in de wintermaanden ook makkelijker kunt schaatsen

Om te beginnen met skaten is het verstandig om een goede bescherming aan te schaffen, want bij een valpartij is de kans op letsel met 85% verminderd door het dragen van een helm, knie – , elleboog – en polsbeschermers.

Om goed te leren skaten is het belangrijk om één te worden met je inline-skates en de weg. Probeer de skates zo strak mogelijk vast te binden, maar probeer je voeten nooit helemaal af te knellen.

Nu je goed beschermd bent en je skates goed vastgebonden hebt, is het tijd om een stukje te gaan rollen. Ga een beetje door je knieën en probeer langs een muur eerst gewoon rechtdoor te rollen, waar je je aan de muur kunt ondersteunen. Als dit je lukt en je kunt jezelf staande houden is het ook handig om te leren remmen.

Meestal zit het remblok aan de achterkant van de rechter inline-skate. Door je rechtervoet iets op te tillen aan de voorkant, zul je merken dat het remblokje de grond raakt en hoe harder je deze tegen de grond duwt, des te sneller zul je stoppen. Dit heet de hielstop.

Heb je dit onder de knie dan is het tijd om te gaan voortbewegen op de skates. Zet jezelf af aan een vast object en wanneer je rolt probeer dan één van de beide skeelers naar buiten te bewegen en met de binnenkant af te zetten. Daarna herhaal je dit met de andere skate. Als je deze beweging sneller herhaalt zul je zien dat je sneller gaat. Voor een bocht zet je je afzetbeen iets meer richting de bocht, waardoor je zelf schuin gaat rijden en de bocht kunt maken.

Als je pas begint met skaten, is het belangrijk dat je investeert in goede inline-skates. Voor deze inline-skates, bescherming en goed advies willen wij ‘Jonkerfunsports’ u graag verder helpen!