Officieel Partner

Bij Ivo’s Sportshop Kloosterstraat 29 in Simpelveld vindt u alles op het gebied van sport, outdoor, wandel, voetbal, tennis en hardlopen.

U kunt gratis parkeren voor de deur. Ervaar het gemak van een groot aanbod topmerken op sport en outdoor gebied en dat alles onder één dak! U zult versteld staan van ons aanbod.

• Altijd minimaal 10% met klantenspaarsysteem •
Gratis parkeren voor de deur • Persoonlijke en deskundige bediening • Vertrouwd adres sinds 1995

Outdoorspecialist.nl is een unieke samenwerking tussen de beste lokale outdoorspecialisten en toonaangevende merken in de outdoorbranche.

Waterdichte jas?

Een waterdichte jas beschermt je tegen neerslag, wind en kou. Ideaal voor iemand die in weer en wind buiten is. De verschillen in de waterdichte jassen zitten in de mate van waterdichtheid en de ademende werking. Om te kunnen ademen moet de waterdichte laag van een regenjas alleen van binnen naar buiten vocht doorlaten en niet andersom.

De jas wordt waterdicht gemaakt door een coating of een membraan. Een coating kun je vergelijken met een soort verflaag die aan de binnenkant van de stof wordt aangebracht. Een membraan is een soort vlies dat op of tussen de buitenstof en de voering, of op een extra laag (liner) wordt geplakt. Afhankelijk van het gebruik (bijvoorbeeld trektocht met een grote rugzak) is een hogere
waterkolom en ademend vermogen aan te raden.

Naast de pasvorm van de jas zijn er meer punten om over na te denken: capuchon, verstelbare manchetten en zoom, zakken, ventilatiegaten (pitzips).

Softshell?

Een softshell is windwerend, waterafstotend en biedt veel bewegingsvrijheid,. Dit is aangenaam tijdens bijvoorbeeld wandelen of fietsen. Een ander voordeel is het ademend vermogen. Deze is beter dan bij een waterdichte jas. Een stevige bui is geen probleem, maar een softshell beschermt minder goed bij langdurige neerslag. Er is een geschikte softshell voor elk seizoen, niet voor niets winnen ze steeds meer aan populariteit.

De keuze voor een waterdichte jas of softshell is persoonlijk en afhankelijk van het gebruik. Wij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.