Officieel Partner

Bij Ivo’s Sportshop Kloosterstraat 29 in Simpelveld vind je alles op het gebied van sport, outdoor, wandelen, voetbal, tennis en hardlopen.

Je kunt gratis parkeren voor de deur. Ervaar het gemak van een groot aanbod topmerken op sport en outdoor gebied en dat alles onder één dak! Je zult versteld staan van ons aanbod.

• Aantrekkelijk klantenspaarsysteem
• Gratis parkeren voor de deur • Persoonlijke en deskundige bediening
• Vertrouwd adres sinds 1995

Outdoorspecialist.nl is een unieke samenwerking tussen de beste lokale outdoorspecialisten en toonaangevende merken in de outdoorbranche.

Welke categorie wandelschoenen?
Er zijn wandelschoenen in allerlei soorten en maten, voor dames, heren en kinderen. Wandelschoenen zijn onderverdeeld in een aantal categorieën: A, A/B, B, C en D. Van een hele soepele schoen voor lichte wandelingen tot een stijve schoen voor het ruigere klimwerk. Kies de categorie waarvoor je de schoen het meest gaat gebruiken:


A. Lage, soepele wandelschoenen voor lichte wandelingen
of dagelijks gebruik.

A/B. Halfhoge tot hoge soepele wandelschoenen voor wandelen in bijvoorbeeld de Zuid-Limburg of Ardennen.

B. Halfhoge tot hoge stijvere trekkingschoenen voor wandelen in bijvoorbeeld de Alpen of voor trektochten met een backpack.

C. Hoge bergschoenen voor het zwaardere werk, ook geschikt voor het lopen met een zware backpack.

D. Hoge, zeer stijve klimschoenen. Ook geschikt om stijgijzers aan vast te maken. Deze schoenen zijn doorgaans te stug om een comfortabele wandeling mee te maken.

Wel of niet waterdicht?
Nadat de keuze voor een categorie gemaakt is volgt de keuze voor wel of niet waterdicht? Het bekendste waterdicht membraan is Gore-Tex. Het heeft hele kleine poriën waardoor water niet naar binnen, maar waterdamp en zweet wel naar buiten kan. Er zijn nog andere soorten waterdicht materiaal, maar door velen wordt beweerd dat Gore-Tex het best ademend is. Ga je wandelen in natte omstandigheden of door nat gras ? Dan kan een water­dichte schoen ideaal zijn.
Wandel je alleen als het droog is of veel op een
betonnen ondergrond, dan kun je kiezen voor niet
waterdichte wandelschoenen. Deze wandelschoenen ventileren beter waardoor ze minder ‘warm’ zullen aanvoelen bij hogere temperaturen.


Welk merk?
Iedereen heeft andere voeten, vandaar dat het uitzoeken van wandelschoenen maatwerk is. Elk merk heeft een eigen pasvorm, dus neem goed de tijd om te passen. De wandelschoenen mogen niet te smal of te breed zijn. Gebruik je zooltjes in je wandelschoenen, neem deze dan mee als je gaat passen. Koop je schoenen nooit te klein. Je voeten zwellen tijdens het wandelen op. Wij adviseren om een maatje groter te kopen dan je normale schoenmaat. Een trucje: als je de schoen aan hebt moet je nog een vinger achter je voet kunnen steken. Let er wel op dat je niet gaat schuiven in je schoenen. Dit is een belangrijke veroorzaker van blaren. Doe in een winkel de ‘hellingproef’. Dit is een steile testhelling waar je op en af loopt. Bij het naar boven lopen moet je niet teveel met je hak omhoog komen en bij het naar beneden lopen mogen je tenen de voorkant niet raken.

Sokken?
Goede sokken zijn erg belangrijk, bezuinig hier dus niet op. Zonde wanneer een verkeerd paar sokken voor problemen zorgt. In een Gore-Tex schoen bijvoorbeeld, kun je beter geen katoenen sok dragen. Je hebt dan een sok nodig die het zweet niet absorbeert, maar doorlaat. Laat je adviseren in de keuze van de sok.