Officieel Partner

Dé Outdoor speciaalzaak uit Apeldoorn staat bekend om zijn uitgebreide collectie in wandel, hardloop en wintersport. Bij ons vind je deskundig advies op het gebied van buitenactiviteiten zoals wandelen, hardlopen, backpacken, reizen en skiën.

De Wandelfabriek is officieel partner van OUTDOORSPECIALIST.nl.

Outdoorspecialist.nl is een unieke samenwerking tussen de beste lokale outdoorspecialisten en toonaangevende merken in de outdoorbranche.

Helaas geldt dit niet voor iedereen. Het is dan ook niet altijd even eerlijk verdeeld in het leven. De ene persoon loopt op gympen van een paar euro en heeft nergens last van, de ander koopt een paar hele dure schoenen en krijgt verschillende klachten.

Waarom investeren in wandelschoenen?
Of je nu een fanatieke wandelaar bent of maar een uurtje in de week wandelt, voor een ieder is het comfortabel om een paar goede schoenen uit te zoeken. Een goede wandelschoen hoeft niet altijd duur te zijn maar kan je wel veel ellende besparen. En wat is duur? Zodra je pijnvrij kunt wandelen is dit al snel van ondergeschikt belang. De wandelsport is een zeer laagdrempelige sport, eigenlijk is het enigste wat je nodig hebt een paar wandelschoenen die bij jouw voeten en activiteit past.

Controleer uw wandelschoenen regelmatig
Heb je inmiddels een paar goede wandelschoenen, dan is het nuttig je schoenen te controleren op mankementen. Je kunt natuurlijk denken dat, zolang de zool er niet onder uitvalt dat alles goed is, maar er zijn meer aspecten. De belangrijkste is de contrefort. Die bevindt zich bij de hak. De stabiliteit hiervan is van essentieel belang voor behoud van het hielbeen. Als deze te slap is geworden, kan het hielbeen gemakkelijk kantelen in de hak waardoor veel stabiliteit tijdens het wandelen verloren gaat.

Meest voorkomende klachten veroorzaakt door ­
versleten of slechte schoenen
Versleten of niet de juiste schoenen kunnen helaas nog al wat klachten veroorzaken. De meest voorkomende klachten die onze pasvormspecialisten tegen komen zijn:

• Stijve kuiten; veroorzaakt door slechte demping of verouderde schoenen. Demping is van essentieel belang. Zorg er daarom voor dat je de juiste schoenen kiest voor jouw activiteit.
• Pijnlijke scheenbenen; Meestal ook veroorzaakt door een slechte demping of door schoenen die niet stabiel genoeg zijn. Geeft een schoen te weinig ondersteuning dan kan dit resulteren gevoelige of pijnlijke scheenbenen.
• Rug-, heup, knieklachten; Een slechte schoen of versleten schoen kan ervoor zorgen dat je niet voldoende ondersteund wordt waardoor je letterlijk scheef gaat lopen. Hierdoor worden spieren en gewrichten verkeerd belast waardoor overbelasting kan ontstaan met alle gevolgen van dien.

 

Kortom zorg ervoor dat jouw schoenen bij jouw voeten en activiteit passen. Geef daarom jouw schoenen op tijd een APK check door een van onze medewerkers en ga met de juiste wandelschoen jouw avontuur tegemoet.

Laat uw wandelschoenen checken bij René Vos

Twijfel je over de status van jouw wandelschoenen, kom dan gerust langs in de winkel, of maak een GRATIS afspraak met een van onze pasvormspecialisten. En zij zullen jouw wandelschoenen voorzien van een APK keuring.