Officieel Partner

Dé outdoorspeciaalzaak uit Gorssel en Apeldoorn staat bekend om
zijn uitgebreide collecties, topmerken en deskundigheid.
Hier vind je alles op het gebied van wandelen, podologie, backpacken, hardlopen en outdoor.

De Wandelfabriek is officieel partner van OUTDOORSPECIALIST.nl.

Outdoorspecialist.nl is een unieke samenwerking tussen de beste lokale outdoorspecialisten en toonaangevende merken in de outdoorbranche.

De winter staat weer voor de deur, de eerste sneeuw is gevallen, tijd om je klaar te maken en voor te bereiden DE vakantie van het jaar de wintersport. Maar er is een ding waar je bij de gedachten aan de wintersport alweer als een berg tegen op kunt zien. Die verrekt akelige skischoenen. Onze bootfitters horen het maar al te vaak: “Die skischoenen.. Wat een ondingen die zitten echt voor geen meter!”. Beste lezer, een skischoen loopt misschien niet comfortabel en dansen kun je beter op je sneakers of snowboots doen maar een skischoen hoeft niet vervelend te zijn.

Veel voorkomende problemen in skischoenen
zijn gemakkelijk op te lossen

Een skischoen is een stevige schoen die we nodig hebben om die fantastisch mooie bochten te kunnen draaien in de sneeuw. Maar die mooie skischoenen zorgen nog al eens voor wat problemen. Hieronder vind je een opsomming van klachten die onze bootfitters zeker kunnen verhelpen:
• Branderige voorvoeten; het lijkt wel of na een uur mijn voeten volledig in de brand staan.
• Pijnlijke scheenbenen
• Vermoeide of pijnlijke kuiten
• Verschillende drukpunten op bijvoorbeeld; enkels, voorvoeten, binnenkant van de voet
• Koude voeten
• Slippende hiel, met als gevolg blaren.
• Kleine teen zit in de verdrukking
• Te veel druk op de voorvoet door Hallux Valgus

En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Veel problemen ontstaan doordat een skischoen niet goed is aangemeten. In zeker 60% van de gevallen wordt een skischoen te groot gekocht met alle problemen van dien.

Hoe zorgen wij ervoor dat jij met de juiste skischoen de piste op kunt
Helaas herkennen waarschijnlijk velen van jullie een of meerdere bovenstaande problemen. Hoe zorgen onze bootfitters ervoor dat jij hier geen last van hebt? Eigenlijk is het antwoord hierop heel eenvoudig namelijk: onderzoek en aandacht. Het aanschaffen van een paar skischoenen kost tijd en soms heel veel tijd. Ons advies: neem deze tijd. Het is dan ook niet voor niets dat onze bootfitters het liefst op afspraak werken. Alleen op deze manier kunnen wij de tijd een aandacht voor jouw voeten reserveren.

In onze winkels hebben wij de afgelopen 8 jaar veel tijd geïnvesteerd in het opleiden van onze bootfitters aan de Masterfit University in Kitzbühel. Tijdens de lessen aan de Masterfit University zijn onze bootfitters getraind om aan de hand van een onderzoeksprotocol jouw voetproblemen tijdens het skiën in kaart te brengen zodat we ervoor kunnen zorgen dat deze problemen preventief aangepakt kunnen worden. Veel skischoenproblemen worden immers veroorzaakt door een “dismatch” van voeten en harde plastic schalen. Oftewel standaard past een voet niet in de buitenschaal van de skischoen.

Voetonderzoek, de sleutel tot succes!
Jouw voeten zijn voor onze bootfitters de basis. Het is dan ook niet voor niets dat het, tijdens een afspraak voor het aanmeten van skischoenen, even kan duren voordat je een schoen te passen krijgt. We moeten immers eerst jouw voeten in kaart brengen alvorens we weten welke pasvorm jouw voeten nodig hebben. Aan de hand van een 3D scan en het Masterfit onderzoeksformulier worden jouw voeten beschreven en in kaart gebracht; brede voeten, smalle voeten, hoge wreef, platte voet, uitstekende botten, mobiliteit van de voet, stevige kuiten, scherpe scheenbenen etc. Allemaal zeer belangrijke informatie om er voor te zorgen dat jij pijnvrij de piste op kunt.

Zolen en skischoenen
Zoals al omschreven zijn jouw voeten leidend in het pasproces. Het is dan ook niet voor niets dat bijna in alle skischoenen een zool wordt geadviseerd die bij de contouren van jouw voeten past. Het standaard inlegzooltjes is vaak helaas niet meer dan een mooi stukje tapijt dat ervoor zorgt dat je in basis goed gevuld in de schoen staat zonder dat je koude voeten krijgt. Echter deze zool is standaard en jouw voeten zijn uniek. Omdat jouw voeten de “fundering” zijn in jouw skischoenen is het van zeer groot belang dat deze fundering goed ondersteund wordt zodat de beweging van de voet tijdens het skiën gecontroleerd kan worden om drukpunten of beknellingen te voorkomen. Tijdens het onderzoek zal onze bootfitter aangeven wat er nodig is om jouw voeten te stabiliseren om zo de kans op succes te maximaliseren.

Tevredenheidsgarantie
Pijnvrij skiën is ten allertijden het doel, echter het fijnste moment van de dag is nog altijd het moment dat de skischoenen weer uit mogen en jouw voeten weer iets meer vrijheid krijgen in jouw gewone schoenen of snowboots.

Op alle skischoenen die bij ons gekocht worden met een skischoenonderzoek op basis van de Masterfit University (a €40,-) geven wij een tevredenheidsgarantie. Dit betekent dat mocht je na het skiën toch nog kleine problemen ervaren, onze bootfitters voor je klaar staan om kosteloos aanpassingen aan jouw skischoenen te doen. Mocht ondanks al jouw inspanningen en die van onze bootfitter het toch niet lukken, dan nemen wij de skischoenen retour en zullen wij het geld terugstorten.