Officieel Partner

De winkel van DE JONG Kampeer & Recreatie staat bekend om zijn uitgebreide collecties, topmerken en deskundigheid. Hier vind je echt alles op het gebied van outdoor, fiets- en wandeltochten, reizen, kamperen en recreëren. DE JONG Outdoor heeft een uitgebreid aanbod en voor iedere voet de juiste wandelschoen!

Outdoorspecialist.nl is een unieke samenwerking tussen de beste lokale outdoorspecialisten en toonaangevende merken in de outdoorbranche.

Een goede wandelschoen zorgt ervoor dat je als wandelaar zonder zorgen op pad kunt. Outdoor specialist DE JONG Kampeer & Recreatie heeft wandelschoenen van verschillende merken in de collectie, waardoor er voor iedere wandelaar en iedere voet een juiste schoen aanwezig is. Je kunt bij DE JONG terecht voor wandelschoenen van de merken Lowa, Grisport, Hanwag, Meindl, Teva en On. In deze uitgave zetten wij On in de schijnwerpers. Met de lichtgewicht hoge en lage trailrunning- en wandelschoenen van On is de uitgebreide collectie schoenen bij DE JONG nog completer.

Ontstaan van het Zwitserse merk On
On zag het levenslicht in de Zwitserse Alpen in 2010. Het ontwerpen van een loopschoen voor het perfecte loopgevoel zonder intensieve loopervaring is bijna onmogelijk, zelfs met de hulp van de hoogste technische vaardigheden. Het feit dat oprichter Olivier Bernhard achillespees-problemen had, kan dus worden gezien als een vloek en een zegen. Als een vloek, omdat de professioneel triatleet tegen het einde van zijn carrière aan het rennen was. Als een zegen, want hij werkte samen met een Zwitserse ingenieur die dezelfde intuïtie
had: het ontwerpen van een schoen die de natuurlijke loopbeweging van de voet ondersteunt, absorbeert deze en maakt een explosieve kick mogelijk. Bernhardt probeerde het prototype zelf uit en gaf zijn achillespees duidelijk wat het nodig had. Na een paar weken was de ontsteking voorbij en Bernhard had zijn weg gevonden.
Een weg die hij sinds 2010 samen met twee vrienden volgt. David Allemann en Caspar Coppetti sloten zich bij hem aan. On was geboren! Het merk On specialiseert zich in kwaliteitsschoenen voor hardlopen,
hiking, trailrunning en wandelen.

Wandelen op wolken
Prestatietechnologie gecombineerd met buitensportfunctionaliteit: Dit is Zwitserse techniek op het hoogste niveau! Zachte landing en een stevige afzet; dit is de kern van het concept achter de baanbrekende schoenen van On. On’s CloudTec ® technologie die verwerkt is in de buitenzool combineert de voordelen van een zacht dempende trainingsschoen en het directe gevoel van een wedstrijd- of wandelschoen. Deze draagt zichtbaar bij aan het gevoel van lopen op wolken (Clouds). Bovendien hebben de schoenen een fraai design. Uiteindelijk zijn het de prestaties die de doorslag geven, terwijl de stijlvolle ontwerpen van de schoenen perfect combineren bij iedere outfit in het dagelijks leven.

Duurzaamheid staat centraal
Omgeven door de Zwitserse gletsjers staat bij On duurzaamheid al vanaf het begin voorop en centraal in hun manier van werken. On gelooft niet dat prestatie en duurzaamheid exclusief zijn maar gelooft dat het twee complementaire concepten zijn. On combineert ze door middel van innovatie om efficiëntere oplossingen te vinden. De schoenen van On zijn duurzaam gemaakt want ze zijn grotendeels gemaakt van gerecycled materiaal. Ook bij de verpakking gebruikt On 100% gerecyclede materialen.

Alle voordelen op een rij:
• Super lichtgewicht wandel-, hiking en trailrunning schoenen.
• Stabiliteit van goede wandelschoenen en comfort van sportschoenen.
• CloudTec® buitenzool. Door Clouds (wolken) samen te brengen, heeft On een zeer adaptieve zool  gecreëerd die spiervermoeidheid vermindert en de hartslag verlaagt. Dit noemen ze CloudTec® technologie.
• Zeer goede (multidirectionele) demping. Dit is een dempingssyteem dat alleen  actief is tijdens landingen, precies wanneer je het nodig hebt. Hierdoor heb je zachtere landingen. De Cloudventure heeft een Helion™ superfoam tussenzool voor een nog betere demping.
• Dynamische afzet. Geïnspireerd door de Cloudventure trailrunning schoenen, balanceert het Speedboard® van de Cloud-rock Waterproof voorwaartse voortstuwing met stabiele ondersteuning. Voor een
stabiel tempo wanneer de grond onder de voeten oneffen is.
• Enorm goede grip. De Missiongrip™-loopzool biedt
verbeterde grip op droge oppervlakken en zacht, modderig terrein.
• Uniek snelvetersysteem. Het snelle vetersysteem vergrendelt
je voet onmiddellijk en zelf hoef je geen veters meer te strikken.
Ideaal toch? Maar natuurlijk kan je ook klassieke veters gebruiken. Er zit een paar bijgesloten in de doos.