Adventure Store

Over Adventure Store

 
Adventure Store Helmond


De winkel die jarenlang in Helmond en omstreken bekend stond als dé winkel waar je moest zijn voor de militaire legerdumpartikelen, is nu al jarenlang dé winkel waar je moet zijn voor je outdoor en reisartikelen en heeft grote bekendheid op het gebied van wandel- en bergschoenen in de hele regio!

Dé outdoor speciaalzaak uit Helmond staat bekend om zijn uitgebreide collecties, topmerken en deskundigheid. Hier vind je alles op het gebied van wandelen, reizen, backpacken, kamperen, biking en running. Adventure Store is officieel partner van Outdoorspecialist.nl.
De geschiedenis van Adventure Store in Helmond begint in de jaren na de Tweede Wereldoorlog, toen Nederland nog in het teken van wederopbouw stond. Er werd hard gewerkt aan herstel van de economie, maar nog altijd was er grote schaarste aan bepaalde dingen, zoals met name kleding.
Het was in 1947 dat Hendrik Lammers, marktkoopman in hart en nieren, de boer op ging om te venten. Er was grote behoefte aan werkkleding in die tijd en zo ontstond er een groeiende handel in militaire kleding, als oplossing voor dit tekort. De depots lagen er immers vol mee na de oorlog. Hendrik Lammers reed regelmatig in zijn wagentje van Helmond naar Amsterdam, op zoek naar bruikbare militaire spullen. Veel van deze kleding moest gerepareerd worden, waar Hendriks echtgenote zich mee bezig hield.
In een kamer op de 1e verdieping van zijn woonhuis op de Hoofdstraat in Mierlo-Hout, startte Hendrik de USA Shop en verhandelde daar militaire kleding en goederen. Het werd een succes en vele werklieden gingen dagelijks de trap op naar het “winkeltje” op de 1e etage. Daarop besloot Hendrik een magazijn annex winkel te bouwen in de tuin achter zijn huis, bereikbaar voor klanten via het pad direct naast de woning. In de loop der jaren werd het assortiment uitgebreid met meer werkkleding als overalls en werkbroeken.
Eind jaren 60 kwam zoon Henk Lammers in het bedrijf. Toen in 1973 op het aangrenzende perceel achter het magazijn het pand van een toenmalige autobedrijf vrijkwam, besloot Henk dat over te nemen. Er was meer ruimte voor opslag en uitstalling en de klanten konden de winkel betreden via de nieuwe ingang aan de Kastanjehoutstraat. Nog eens 15 jaar later werd er en stuk aangebouwd en kreeg de USA Shop het uiterlijk welke heden ten dage nog altijd herkenbaar is.

In de legerdump-branche ontmoette Henk ook handelaren in kampeerartikelen. De mensen waren zich steeds meer en meer vakanties gaan permitteren, voornamelijk kampeervakanties. Wat begon met weekendjes weg in de legertentjes van na de oorlog, werden langere vakanties in eigen land en net over de grens en er kwam meer vraag naar de luxere bungalowtenten. Henk Lammers had de handelsgeest van zijn vader en breidde logischerwijze het assortiment uit met tenten en allerhande kampeerartikelen. De USA Shop werd een klein warenhuis, waar naast de toen nog altijd zeer populaire legerdump, van alles en nog wat te koop werd aangeboden.
Het kamperen bracht vele buitenactiviteiten met zich mee, vooral het wandelen werd een terugkerend onderdeel van de gezinsvakanties. Dus ook wandelschoenen werden toegevoegd aan het assortiment van de USA Shop, de winkel die een begrip werd in Helmond en omstreken. Halverwege de negentiger jaren van de vorige eeuw ging Henk Lammers op zoek naar een waardige opvolger, iemand die naast ondernemers- en handelsgeest ook een flinke dosis werklust in zich had. Iemand met hart voor de zaak, met oog voor de klant en vooral iemand die innovatief zou zijn.

Deze persoon vond hij in Theo van Houts, die regelmatig bij de USA Shop kwam als accountmanager in kampeerartikelen. Theo nam de zaak over op 1 januari 1997. Direct werd er van koers veranderd met de inbreng van premium outdoormerken en artikelen. Dit heeft er toe geleid dat de winkel uitgegroeide tot dé specialist op het gebied van wandelen, outdoor, running, hiking en biking met altijd voorraad van elk artikel. Onder het mom van “je moet mee gaan met je tijd” werd de naam USA Shop gewijzigd in ADVENTURE STORE, een naam die beter paste bij de nieuwe veranderingen en collecties.

 
Trailrun & Hike Event

In samenwerking met Wandelvereniging OLAT worden er op 22 september 2024 natuurwandelroutes van 10, 20 en 30  km georganiseerd. Zowel de start als finish zijn bij De Adventure Store in Helmond.

Lees meer
 

Andere filialen in de buurt

(+/- 24.2km)
Stationsstraat 17-19
6001 CJ Weert
(+/- 39.5km)
Professor Goossenslaan 26
5022 DM Tilburg
Waterstraat 5
5301 AH Zaltbommel