Win een verblijf in de Steiermarkse natuur

Win een gratis verblijf in de Steiermarkse natuur

Doe mee en win een vakantiepakket in de Steiermarkse natuur voor 2 personen!!
Dit pakket bevat 3 nachten in het 4-sterren Natur- und Wellnesshotel Höflehner,
inclusief halfpension Wellnesshotel Höflehner, en één activiteit in het wellnesshotel.

Schrijf je nu in


EROPUIT IN DE NATUUR

De allermooiste natuur van deze Oostenrijkse deelstaat vind je bijvoorbeeld in Nationalpark Gesäuse en de zeven natuurparken. In de nationale parken en natuurparken geven rangers en gidsen boeiende rondleidingen waarbij ze kunnen ingaan op individuele verzoeken en interesses, afhankelijk van het landschap ter plaatse. Zo ervaar je als bezoeker de natuur op de manier waar jij het meest van opknapt

DOOR HET BOS EN LANGS HET WATER

Bosbaden is een Japanse trend die inmiddels ook is overgewaaid naar Steiermark. Niet vreemd natuurlijk, want deze Oostenrijkse deelstaat bestaat voor maar liefst 62 procent uit bosgebied en is daarmee de bosrijkste van het land. De ongerepte natuur en de schone lucht zijn een topcombinatie om je bloeddruk én je hartslag te laten dalen. Bovendien heeft zoveel rust – afgezien van sommige natuurgeluiden – een weldadig effect op ons brein en komt de eindeloze stroom gedachten eindelijk tot rust. Kies je voor meer activiteit, spring dan op de fietsen volg een van de fietsroutes langs de rivieren van Steiermark. De Weinland Steiermark Radtour combineert bijvoorbeeld een aantal rivieren met lokale wijn. Verder slaan de Mur- en de Ennsradweg een brug tussen de Dachstein en het Steiermarkse wijngebied en behoren daarmee tot de populairste fietsroutes van Oostenrijk. 

GEZOND BEZIG MET HET HELE GEZIN

Een hele berg beklimmen als gezin is vaak toch te veel van het goede. Gelukkig zijn er kabelbanen, zodat ook jonge bezoekers in no time vanuit het dal hoog in de bergen staan. Zo kunnen alle leden van het gezin samen van de schone berglucht genieten en die lastige klim gewoon overslaan. Boven aangekomen heb je keuze uit allerlei activiteiten en bezienswaardigheden, zoals zomerrodelbanen, speeltuinen of de Treppe ins Nichts op de Dachstein.
Vermoeide kuiten na een dagje in de natuur komen het beste weer tot rust in een van de negen thermen. De Medizinische Universität Graz heeft zelfs aangetoond dat thermaal water een ontspannend effect heeft; al na 20 minuten in het
water daalt de systolische bloeddruk en neemt het stressniveau af. Bovendien kun je in de Steiermarkse thermen terecht voor tal van massages en behandelingen die zijn gebaseerd op de helende kracht van de natuur – bijvoorbeeld door gebruik van allerlei natuurlijke producten, van appels tot hooi, en van honing tot alpenden. En hoewel de natuur geen wondermiddel is dat tegen alles helpt, is het hoe dan ook een goed begin. 

Foto's: © Natur- und Wellnesshotel Höflehner / CMVisuals + Rene Strasser

 
De luxe van het natuurlijke

In het natuurhotel kun je, te midden van een indrukwekkend landschap, genieten van wellness in de 5.000 m² grote Premium Alpin SPA. Proef regionale gerechten uit diverse gastronomische culturen en laat je omringen door het geurige Zwitserse steenpijnbomenhout. Talloze wandel- en fietspaden kronkelen door de bergen van Ennstal. De eigen gidsen van het hotel nemen je mee op themawandelingen door de ongerepte natuur, waar je kristalheldere meren, dichte bossen en bruisende beekjes ontdekt. Het inbegrepen activiteitenprogramma biedt dagelijks tot wel tien begeleide sport- en ontspanningssessies, die een breed scala aan mogelijkheden bieden om je innerlijke balans te vinden.

Zes waterwerelden, twaalf sauna’s en persoonlijke retraites in de exclusieve spa zorgen voor ontspanning in het natuurhotel. Daarnaast kun je kiezen uit meer dan 80 rustgevende wellnessrituelen en schoonheidsbehandelingen.

De keuken van het Höflehner-Gourmetpension combineert gezonde verwennerijen met creatieve gerechten en een huiselijke sfeer, waarbij de nadruk ligt op ingrediënten van hoge kwaliteit en duurzame producten.

Ontdek de gloednieuwe appartementen in de Gumpenlodge, ontworpen in alpine natuurdesign stijl. Gelegen op een unieke en afgelegen locatie, ideaal voor een individuele vakantie.


Bronnen fotomateriaal op deze pagina:

Steiermark-tourismus - photo-austria.at 
Steiermark-tourismus - pixelmaker.at 
Steiermark-tourismus - Tom Lamm

 
steiermark