Harz Winactie

Wil jij een reis naar de Harz regio winnen? 

Win een reis naar de Harz regio voor 2 volwassenen, inclusief hotel, ontbijt en activiteiten. Meedoen is heel simpel; klik op de oranje button onderaan deze pagina en vul het formulier in. Deze actie loopt t/m 15 mei 2022. Wij maken de winnaars bekend via onze nieuwsbrief. Lees onze actievoorwaarden hier.
Deze winactie is afgelopen

Wat kun je winnnen?

3 overnachtingen voor 2 volwassenen in een tweepersoonskamer, inclusief ontbijt, welkomst drankje en 2 HarzCards.

De overnachtingen zijn in:
Hotel Der Achtermann of Relexa hotel Harz-Wald

Harzer Tourismusverband
nl.harzinfo.de


Wandelen en cultuur beleven

Het legendarische Harzgebergte biedt bijna alles wat bezoekers van een aantrekkelijke vakantieregio verwachten – culturele bezienswaardigheden van wereldklasse, unieke belevenissen in de ongerepte natuur en een uitgebreid aanbod aan recreatie en activiteiten. Voor natuurliefhebbers is de Harz, met meer dan 8.000 kilometer bewegwijzerde wandelwegen, een wandelparadijs par excellence. De Harzer-Hexen-Stieg, één van de “Top Trails of Germany”, belooft een meerdaagse wandelervaring. 


 

De route loopt over ongeveer 100 kilometer door alle facetten van het natuurlijke landschap van de Harz. Hier treffen moerasachtige, met mist bedekte kliffen en bergtoppen, op de met licht overgoten hoogvlakten, bloeiende bergweiden, rustig kabbelende beekjes en kleurrijke loofbossen. Of het nu op de Teufelsstieg, over de ‘Knochenbrecher’ of door het Ilsetal op de Heinrich-Heine-Weg is – de klim naar de Brocken, met 1141 m de hoogste bergtop in Noord-Duitsland, is een vast onderdeel van veel Harzvakanties. Maar ook tijdens wandelingen vindt men in de Harz een uniek cultureel aanbod, zelfs met de status van UNESCO-werelderfgoed. 

 
 
In de voetsporen van Maarten Luther

De Lutherweg in het Mansfelder Land, ten zuidoosten van de Harz, verbindt op 81 km de plaatsen waar de reformator zijn sporen achterliet. Luther is afkomstig uit het Mansfelder Land. Gekenmerkt met een groene ‘L’, verloopt de Lutherweg door Lutherstadt Eisleben.Hier werd de reformator geboren, gedoopt en hier stierf hij ook. Als ‘authentieke scènes van de reformatie van buitengewone universele betekenis’ staan de Lutherse gedenkplaatsen in Lutherstadt Eisleben, sinds 1996 ook op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Het geboortehuis van Luther in Eisleben toont de fasen van zijn leven en geeft inzicht in de herkomst van de reformator. Zijn kindertijd en jeugd zijn gedocumenteerd in het museum ‘Luthers Elternhaus’. De laatste etappe verloopt door een van de mooiste beukenbossen in de zuidelijke Harz. Highlight op deze etappe is de vakwerkstad Stolberg. Vanaf de ‘Lutherbeuk’ wordt een prachtig uitzicht geboden op het kasteel en de historische binnenstad.