Wij zijn hiking & adventures

22 oktober 2020 - Columns
Wij zijn hiking & adventures

Yes, het is ons gelukt! Ongelofelijk hoe snel het gaat als je terug kijkt naar de start van Hiking & Adventures in 2016. Met z’n drieën (Hans Robijn, Micha de Heus en Joost Ruijter) bedachten we hoe “vet gaaf” het zou zijn als wij, naast onze politiecollega’s, ook partners en eigenlijk iedereen mee konden nemen met onze avontuurlijke hikings. Om samen sportieve ideeën te bedenken en uit te voeren met het enthousiasme van onze projectleiders. Daartoe hebben we de stichting Hiking & Adventures opgericht.

Er zijn reizen naar het winterse Lapland, Roemenië en Nepal uit voortgekomen. Trots zijn we onder meer op de Haagse PTSS collega’s die mee gaan naar de Fjällräven Classic; de eerste reis naar IJsland die binnen 24 uur vol zat; de mooie trainingsweekenden; de chefkok die in Egmond een maaltijd voor ruim 60 personen bereidde; de uniformiteit van onze kleding waarin we en blok over de streep van de Fjällräven Classic lopen en vooral de vele vrijwilligers die elk jaar weer klaarstaan om onze Mini Adventure Race in goede banen te leiden!

Zomaar een greep uit een aantal mooie dingen die we gedaan hebben. Met deelnemers, die verschillende achter­gronden en levens hebben, maar altijd met een gedeelde interesse voor sport en avontuur. Samen behalen we fysieke en mentale overwinningen, genieten we van adem­benemende uitzichten en de kleine details die het verschil maken. Daaraan plezier beleven is waarom we ons blijven inzetten en steeds weer nieuwe sportieve, uitdagende en avontuurlijke activiteiten bedenken en organiseren.

Het zesde seizoen van Hiking en Adventures gaat in 2021 weer fris van start. Hopelijk ligt de coronatijd dan achter ons en kunnen we weer op pad. We verlangen naar de stilte tijdens de sneeuwschoenen trektocht in Noorwegen; het 1001-nacht sprookje in Marrakech en de beklimming van de Toubkal (4108 m) in Marokko; de uitgestrekte sneeuwvlakten waar poolhonden de sledes voortrekken in Zweeds Lapland; tientallen Tibetaanse monniken en pelgrims die “ Aum – Mani – Padme – Ohm” prevelen rond een stupa in Kathmandu (Nepal); de wintertraining in het duingebied van Egmond; de belevenissen van het fikkie steken en slapen onder een tarp in de natuur tijdens het bushcraftweekend in Bentveld en het racen over de vele heuvels en bochten op het ATB parcours op de Utrechtse heuvelrug. En er staat ons nog meer moois te wachten.

Op onze websites vind je de verslagen van een aantal van de genoemde activiteiten. Stuk voor stuk prachtige avonturen die met de nodige inspanning zijn verricht en voor vele hoogtepunten hebben gezorgd. Laat deze verslagen je meenemen op avontuur. Sluit even je ogen en stel je voor hoe de winterse koude in National Park Abisko je gezicht raakt. Voel de warmte van het knisperende houtvuur in een blokhut in Noorwegen. Geniet van het adembenemende uitzicht wat je op de top van de Toubkal uitgestrekt voor je ziet.

Meedoen is grensverleggend en het is overigens nog steeds mogelijk om je in te schrijven en mee te doen met de Mini Adventure Race in de Noord Hollandse Duinen september 2021.

Maar wat is nu eigenlijk een adventure race? Adventure racen is een sportdiscipline waarbij een route van A naar B naar C, enzovoort wordt afgelegd. Tijdens de races moeten teams van 2 tot 4 personen of soms ook groepen non-stop een traject op eigen kracht afleggen (fiets, lopen, kano, step), waar men onderweg natuurlijke en opgebouwde hindernissen tegenkomt. De organisatie verschaft de deelnemers een landkaart waarop men zelf de kaartcoördinaten intekent (punten waar men langs moet). Deze controle punten zijn meestal goed zichtbaar opgehangen maar soms moet men klimmen, zwemmen of heel nauwkeurig navigeren om deze te vinden. Het spreekt voor zich dat kracht, uithoudingsvermogen, souplesse en doorzettingsvermogen nodig zijn om de finish te halen.

Niet voor niets is het motto van Hiking &
Adventures ‘Avontuur voor iedereen!’

Website: www.hiking-adventures.nl

Email: info@hiking-adventures.nl

Krant: www.adventuretimes.nl

Terug naar het overzicht