Wandelen is goed voor lichaam en geest

Door Outdoorspecialist - 29 januari 2021 - Advies
Wandelen is goed voor lichaam en geest

Of je nu een ervaren wandelaar bent of een beginneling, wandelen is gezond voor iedereen. Juist in deze tijd is het belangrijk aan je gezondheid te werken. Beweging draagt bij aan een goede weerstand. En een goede weerstand zorgt er vervolgens weer voor dat je minder snel ziek wordt door bacteriën of virussen. Mocht je toch ziek worden, dan ben je sneller hersteld. Wandelen wordt misschien niet door iedereen gezien als sport, toch is het een goede manier om te bewegen en fitter te worden. Daarnaast zorgt wandelen voor ontspanning, wat bijdraagt aan een mentale gezondheid. Wandelen is goed voor lichaam én geest.

Dagelijks een half uur is al voldoende

Het is makkelijker dan je denkt, artsen adviseren minimaal een half uurtje bewegen per dag. Een half uur is zo voorbij als je om je heen kijkt en bewust wordt van wat er allemaal te zien is. Even het hoofd leeg maken en genieten van de rust.

Die rust vind je letterlijk bijvoorbeeld in de natuur, maar ook als je een rondje door de stad loopt en je bewust wordt van je omgeving, kun je de rust ervaren. Rust in de vorm van even alle stress en chaos van de dag vergeten, even niets aan je hoofd. Wandelen is dan weliswaar inspanning, maar werkt als ontspanning. Als je focust op je zintuigen, wat je ziet, ruikt, voelt en hoort, merk je vanzelf dat je relaxter wordt.

Geniet!

Het belangrijkste is dat je geniet van je wandeltochtjes. Vind een manier en een omgeving die je leuk vindt. Zoek een wandelmaatje als je graag kletst onderweg en kies routes die jij mooi, fijn of uitdagend vindt. Zo lang je er maar plezier aan beleeft. Als het leuk is, is het geen opgave om gezond bezig te zijn.

Goede wandelschoenen zijn essentieel

Als je eropuit trekt, zijn goede wandelschoenen essentieel. Het is belangrijk dat je comfortabel wandelt en geen blaren loopt. Het beste is om je wandelschoenen te kopen bij een gespecialiseerde winkel waar je voeten worden opgemeten. 

Terug naar het overzicht