Ultieme wandelbestemming: Nepal

Door Outdoorspecialist - 05 mei 2021 - Reistips buitenland
Ultieme wandelbestemming: Nepa

Wandelen op het dak van de wereld


Op de hoge plekken in Nepal zie je de kleurige gebedsvlaggetjes wapperen. Nepal is meer dan alleen maar bergen. In de vallei van Kathmandu vind je historische koningssteden en kom je monniken tegen die onderweg zijn naar eeuwenoude tempels. 

Van ijzige bergtoppen tot vruchtbare valleien, in Nepal vind je het allebei. Trek door de hoogste pieken van wereld, terwijl je onderweg monniken aalmoes naar kleine gebedsplekken ziet brengen. Of struin door de kleine steegjes van een oude bazaar. Nepal, is met recht een ultieme wandelbestemming. 


Local tips van een reisspecialist ter plaatse
Local Hero Arzoo, Nepal reisspecialist bij Local Hero Travel, is zelf geboren en getogen in Nepal, waardoor zij de leukste insider tips heeft. Natuurlijk deelt ze deze graag met jou. Arzoo: 

“In Nepal vind je 8 van de 10 hoogste bergentoppen in de wereld, een genot voor elke wandelliefhebber. Vergeet tijdens het wandelen niet om je heen te kijken. In de uitgestrekte laagvlaktes van Nepal leven bijvoorbeeld nog wilde neushoorns, Bengaalse tijgers en krokodillen.”  

Uitdagende trekkings dwars door de Himalaya
Voor iedere wandelliefhebber is er in Nepal wel een wandeling te vinden. Zo kun je op alle niveaus wel iets beleven in dit land. Wandel bijvoorbeeld vanaf Kathmandu naar Dhulikel. Tijdens deze trekking door de vruchtbare Kathmandu vallei kom je langs authentieke dorpjes met tempels, rijstvelden en zie boeren werken op het land. 

Ben jij klaar voor avontuur en wil jij meer dan een paar uur wandelen? Kies dan voor één van de meerdaagse wandeltochten. Ga bijvoorbeeld off the beaten track met een uitdagende trektocht over de Tamang Heritage trail. In dit stukje onontdekte wildernis van Nepal kom je wilde jakken en berggeitjes tegen. Verder hoor je alleen het suizen van de wind, terwijl je via smalle hangbruggen de bergen doorkruist. Overal waar je komt, krijg je een vriendelijk onthaal van de locals.  

Een andere minder bekende wandelingen in Nepal is de meerdaagse hike over Pike Peak trail. Tijdens deze 6-daagse tocht kom je bijna geen toerist tegen. Op de laatste dag van je trek sta je op in het holst van de nacht en wandel je samen met je gids tot een hoogte van 4000 meter voor een unieke zonsopkomst. 

Homestay
Wil je je Nepal reis nog bijzonderder maken, kies dan voor een overnachting in een homestay. Onder het genot van een lokaal avondmaal en een warme kop thee deel je verhalen en hoor je meer over het dagelijkse leven in Nepal. Zo leer je de locals nog beter kennen..

Terug naar het overzicht