Trailrunning

Door Outdoorspecialist - 07 mei 2020 - Columns
Trailrunning

Er zijn verschillende definities van trailrunnen, maar voor mij draait het vooral om buiten in de natuur hardlopen over het liefst zo klein mogelijke, mooie en onverharde paadjes. Door de schoonheid om je heen vergeet je tijd, afstand en kun je heerlijk opladen en genieten. Stilstaan voor een foto of genieten van de top van die heuvel, even wandelen om wat te eten, of op adem komen? Samen met vrienden deelnemen aan een event? Beleving en genieten, (h)eerlijk eenvoudig en vooral met heel veel plezier. Trailrunning verschilt van hardlopen op de verharde weg doordat het onverhard is en tijd en afstand minder belangrijk zijn.


Trailrunning Community
Ooit is bij mij het idee ontstaan om mensen kennis te laten maken met Trailrunning. Iets waar ik tien  jaar geleden zelf mee in aanraking kwam toen ik voor het eerst de Marathon du Mont Blanc liep in Chamonix. Eigenlijk is het heel simpel. Ik heb altijd zoveel mogelijk mensen enthousiast willen maken voor deze sport en heb heel Europa, en daarbuiten, bezocht om in de bergen te gaan trailrunnen. Gewoon, omdat ik dat het liefste deed met mijn vrije tijd.
Trailrunning voorziet mij in een gezonde en sportieve levensstijl
 Ik ben begonnen met het delen van informatie over de sport trailrunning. Als grondlegger van de Trailrunning Community ben ik trots dat zoveel andere (ultra)trailrunners zich hebben aangesloten. Mede door de betrokken liefhebbers en de samenwerkingen met verschillende partners delen we binnen deze website veel verhalen en praktische informatie over trailrunning. Zelf gaat mijn voorkeur uit naar de vele bergachtige gebieden. Het liefst ben ik onderweg met lange (ultra)trails. Het deelnemen aan een ultra trail door de natuur van honderd kilometer brengt me een uitdaging in mijn mentale en fysieke balans. Trailrunning voorziet mij in een gezonde en sportieve levensstijl. Tijdens mijn trails geniet ik van de natuur op zijn best. De mensen die ik ontmoet tijdens mijn trails en de evenementen die ik bezoek zijn echt mijn type mensen; buitenmensen die genieten van de simpele dingen in het leven, doelen stellen, passie hebben en goed kunnen relativeren.
Of je nu je eerste 24 kilometer trail loopt of traint voor een 100 kilometer trail, je zal met jezelf wel wat ‘gesprekjes’ hebben in je hoofd.

Trailrunning Events
Bijna twee jaar terug zijn we met Trailrunning Events, samen met mijn partners Cor van Disseldorp en Geraldine Beckers, écht van start gegaan en inmiddels staat Trailrunning Events als een huis! Met zo’n 42 events per jaar, zonder tijdregistratie, waarbij genieten en beleven centraal staan, hebben we iets moois en bijzonders neergezet. We bieden zowel trails voor de startende trailrunner (Start2Trail), de ultra trailrunner (Start2Ultra) en alle trailrunners daartussen.

In 2020 bieden wij de trailrunner in Nederland ruim 4.000 kilometer aan trails
Als we alle trail afstanden achter elkaar leggen, dan hebben we in 2020 zo’n 4000 kilometer aan paadjes door de natuur. Dit verdeeld over 42 evenementen waarbij sommige zes verschillende afstanden tellen. Kortom; voor iedereen een uitdaging op maat. We doen wat we leuk vinden en dat doen we iedere keer weer met leuke mensen die op onze evenementen afkomen. Liever klein, gezellig en goed, dan groot, onpersoonlijk en half. Voor 2020 hebben we veel aandacht voor afstanden van tien-, twintig-, en dertig kilometer trails, die zijn op de meeste evenementen te vinden. Bijzonder leuk vind ik zelf dat we nu ook een Ultra-Programma hebben. Wil je als ultra-trailrunner je ritme op pijl houden, dan weet je voor 2020 zeker dat je minimaal één keer per maand bij ons terecht kan in mooie natuurgebieden van Staatsbosbeheer met hele diverse routes, die met veel plezier door ons of in samenwerking met vrienden zijn ontstaan.

www.trail-running.eu/trailrunning-events
  • Maandelijks drie tot vier verschillende evenementen
  • Iedere maand één of meer Start2Trail afstanden
  • Iedere maand één of meer Ultra Trail (boven de 50 kilometer) afstanden
  • Leuke exclusieve specials
  • Kleinschalige opzet, vol is vol, wat past bij het gebied en wat past bij ons

En meer…
Met de Trailrunning Community bieden we een groot online platform, waar veel informatie te vinden is over de sport trailrunning. Artikelen, blogs en reviews door trailrunners en complete overzichten van veel evenementen door heel Nederland en daarbuiten.

Samen met onze partners, Staatsbosbeheer en de Koninklijke Nederlandse Bergsport Vereniging, stellen we al onze kennis beschikbaar en organiseren we vele gezamenlijke initiatieven.

Naast de evenementen bieden we verschillende programma’s, waaronder Start2Trail Mountains, waarbij we informatie delen over de sport trailrunning in de Bergen. Met ons programma Start2Ultra begeleiden we deelnemers naar hun eerste Ultra Trail (afstand van 50 kilometer of meer).

Alle informatie is te vinden op www.trail-running.eu

There’s a lot more to explore…

Chris van Beem
Trailrunning Europe

E: info@trail-running.eu
T: 0031 646 616 242
Eigenaar en (Ultra)Trailrunner

Terug naar het overzicht