Nature Challenge Trail Running

Door Outdoorspecialist - 29 maart 2023 - Buiten Gewoon Goed Magazine , Nieuws
Wat is de Nature Challenge?

De Nature Challenge daagt je uit om zo veel mogelijk tijd in de natuur door te brengen. Jij kiest zelf wat voor jou een haalbare uitdaging is; 10, 25, 50 of 100 uur. Wanneer en met wie je deze uren in de natuur door gaat brengen, is ook helemaal aan jou. Je gelopen afstanden en tijden registreer je namelijk direct met onze Nature Challenge website, of je upload deze later zelf uit je horloge of handheld. Wanneer je deze challenge hebt gehaald, word je beloond met de unieke Nature Challenge medaille die bij jou wordt thuisbezorgd. Aangezien er een verschil in tempo zit tussen hardlopers en hikers, is er een Nature Challenge voor RUNNING en een Nature Challenge voor HIKING. Deze hebben ieder hun eigen spelregels en hun eigen medaille.

Waarom?

De Nature Challenge organiseren wij omdat wij mensen willen activeren om de natuur in te gaan. Dit kan je op verschillende manieren doen en wij vragen onze deelnemers om hun activiteiten gedurende een maand bij te houden. Zo kan je ervoor kiezen om 25 uur in de natuur te gaan wandelen, hiken of trailen, zolang je maar in de natuur bent is het goed.

 
Hoe? Onze spelregels op een rijtje

- Als deelnemer ben je vrij in je keuze waar je het doet, als het maar buiten in de natuur is.
- Je kunt kiezen uit een Challenge van 10, 25,50 of 100 uur door de natuur, meer mag natuurlijk ook…
- De periode waarbinnen je dit doet is de maand mei 2023.
- De keuze van het aantal activiteiten is vrij, zo ook de lengte en duur van iedere activiteit.
- Het maakt niet uit of je solo of met je loopmaatje loopt, de persoonlijk gelopen tijd telt.
- Alle bezoeken aan de natuur gebeuren volgens de regels die de beheerders van de gebieden hanteren.
- Alle deelnemers krijgen op 25 april een uitnodiging per mail met daarin de laatste info
- We werken met een online applicatie welke je activiteit synchroniseert met je bestanden app na je activiteit (bijvoorbeeld Strava, Garmin, Runkeeper, Coros etc), zo hoef je niets extra's te doen. Het enige wat je moet doen is je eigen app koppelen bij de eerste keer dat je op pad gaat. Tevens bestaat er altijd de mogelijkheid om je activiteit later nog toe te voegen.
- De deelnemers kunnen tijdens de Nature Challenge anderen volgen en hun prestaties bijhouden via de online applicatie.
- Bij het volbrengen van de Nature Challenge krijgt iedere deelnemer een unieke 90x90mm grote Nature Challenge medaille met op het lint je Challenge.


Hoe kan ik deelnemen?

Aanmelden kan via het onderstaande button of scan de QR-code.

Aanmelden
 
Een actieve samenwerking

Met de steeds groter wordende groep trailrunners en hikers in Nederland ondersteunen Outdoorspecialist en Trailrunning Europe elkaar om zo de toenemende vraag van content
en events voor deze groep gezamenlijk te maken en aan te bieden.

Het inspireren en informeren van mensen die actief willen zijn in de natuur is hierbij het startpunt
 
Trailrunning Checklist

 Ben jij klaar voor jouw trailrunning avontuur? Bekijk de checklist in ons magazine voor een alle artikelen en een complete uitrusting voor het trailrunnen. De artikelen shop je natuurlijk snel en eenvoudig op onze webshop!

Ga naar checklist