Natasha Bloemhard: Live simply

Door Outdoorspecialist - 21 mei 2021 - Columns
Natasha Bloemhard: Live simply

Ik train een eenvoudig leven alsof het een spier is.

Leef eenvoudig. Sjezusmina, hoe gemakkelijk het onderwerp ook lijkt, hoe moeilijk het blijkt om er een eenduidige invulling aan te geven. Want die bestaat gewoon niet. Wat voor de een eenvoudig en simpel is, blijkt voor de ander immens ingewikkeld. Waar we het over het algemeen wel met zijn allen over eens zijn, is dat onze levens te vol zijn met te veel keuzes, te veel spullen en te veel geluid dat tegenwoordig uit alle hoeken komt. Dus leegscheppen is het devies; stilte en leegte zijn de nieuwe luxe. 

Toch worstel ik er mee. Zodra ik met mijn tentje of busje onderweg ben, vind ik het heel gemakkelijk om simpel te leven. Moeiteloos loop ik een week in dezelfde broek en wissel ik alleen van shirt als het écht niet meer anders kan. Het hoognodige past in een rugzak of in de bovenkastjes van mijn camper. Missen doe ik niets. HÉÉR-LIJK! Ik voel me echt bevrijd. Eenmaal thuis raak ik echter weer verstrikt in de hoeveelheid van alles. Heb ik toch weer drie soorten pindakaas in mijn kastje staan, tel ik zeker tien paar sneakers in de slaapkamer en in de garage staan schaamteloos vijf fietsen waarvan ik er twee veel gebruik. Maar met afstand doen heb ik moeite. Denk altijd dat ik het nog wel eens nodig zou kunnen hebben. Of praat mezelf aan dat het toch goed is als je ook wat reserve hebt. En van veel spullen die heb, denk ik ook vaak dat ik er ‘ooit’ nog wel eens iets moois van ga maken. Kortom; als het om spullen gaat, sta ik bij de leegscheppers dus zeker niet vooraan. Sterker nog, ik ben eerder een soort labrador die alles het huis in sleept. Vooral dingen die me verwarmen met herinneringen. Mijn reis props zijn inmiddels ontelbaar. Allemaal waardevol voor me. 

Toch hunker ook ik naar dat eenvoudige leven waarin ik niet zo word afgeleid. Waar ik in mijn worsteling echter achter kwam is dat een eenvoudig leven voor mij geen bal te maken heeft met de hoeveelheid spullen die ik heb of denk nodig te hebben, maar vooral met minder DOEN!, en nóg veel belangrijker; dat wat ik dan doe, dat ik daar de tijd voor neem en er aandacht aan geef. ‘Aandacht maakt alles mooier’ is een slogan van een bekende woonwinkelketen, maar is eigenlijk van toepassing op alles en iedereen. Want als je bedenkt dat we 24 uur in een etmaal hebben en een gemiddelde concentratiespanne van een kleuter, dan realiseer je je opeens dat een complex leven zich vooral in ons hoofd afspeelt. Geen wonder dat we ’s avonds helemaal afgepeigerd in bed storten. Vaak ook nog met de vraag: ‘waar ben ik nu zo moe van?” 

Sinds ik me dit allemaal realiseer ben ik begonnen met het trainen van een eenvoudig leven alsof het een spier is en laat ik me niet meer opfokken door mijn vijf fietsen die me af en toe verwijtend in de garage staan aan te staren. Nu ik het losgelaten heb dat ik met alles wat ik heb altijd van alles moet doen – omdat ik me anders schuldig ga voelen over het bezit ervan – is het een stuk rustiger geworden. Minder doen, meer genieten én delen met anderen. Zo simpel is het! 

Natasha Bloemhard
Hoofdredacteur Salt magazine 

Ben jij iemand die, net als wij, van ideeën houdt? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief op getsalt.com

 

Wij zijn Salt
Wij zijn een community van trail seekers en happy dreamers. Wij doen niets liever dan buiten de lijntjes kleuren. Altijd op zoek naar avontuur en aangemoedigd door het verlangen om nieuwe te dingen te leren. Ons leven en werk zijn gebaseerd op een waargebeurde fantasie waarin de outdoor lifestyle en de kracht van creativiteit positieve verandering brengen. Zo brengen wij Salt tot leven in alles wat wij doen. Ben jij ook zo’n vrijbuiter?

Steun ons dan in onze missie en word lid van Salt. 

To explore, play, connect and grow.

Facebook en Instagram

Terug naar het overzicht