Met de meiden in de bergen

Door Outdoorspecialist - 08 april 2024 - Reistips buitenland

Samen op avontuur in de bergen en de kracht en verbinding met elkaar en de prachtige natuur ervaren, dat is wat ik doe. Maar mijn missie is vooral meer vrouwelijkheid in de bergen! Ik ben Sietske Mensing het gezicht achter Meiden in de Bergen en ik wil zoveel mogelijk vrouwen inspireren en enthousiasmeren de bergen te gaan ontdekken. Of het nu de ‘bergen’ in ons eigen kikkerlandje zijn of ergens anders ter wereld. De bergen kunnen wel wat meer vrouwelijkheid gebruiken. Ik neem je mee op pad!

 
Met de meiden in de bergen
Wow, vet! Maar is dat wel wat voor mij?

Misschien klinkt het je als muziek in de oren, het idee van dagen achter elkaar met rugzak op door de bergen wandelen. Maar het kan ook overweldigend zijn. I get you! Het is ook niet niks een huttentocht maken en je doet het ook niet even. Ik ga er ook geen doekjes om winden, bergwandelen is écht even wat anders dan een wandeling door de bossen in Nederland. Het hoeft daarom ook niet meteen zo groots te zijn. De ervaring van het wandelen en beleving van de natuur kan jij ook dichterbij huis krijgen.

We zeggen vaak wel gekscherend dat Nederland zo plat is als een dubbeltje, maar hier zijn ook bergen. Onze hoogste berg is 323 meter hoog en ligt in Zuid-Limburg! En ik kan je vertellen hier kun je heel goed ervaren hoe het is om bergop- en afwaarts te lopen, hoe het is om meerdere dagen met een rugzak te lopen en wat het samen ‘on the trail’ zijn met je doet!


Sietske mensing
Met Meiden in de Bergen, beleef je de bergen!

Met je rugzak op meerdere dagen achter elkaar wandelen door naaldbossen, langs groene weides, kristalheldere beekjes en uitzicht op ruige rotspieken.

Droom jij er al even van om door de bergen te wandelen en een huttentocht te maken? Om samen op pad te gaan met andere meiden die ook zo kunnen genieten van de natuur en lekker actief zijn, maar is het er nog niet van gekomen? Of heb je geen wandelbuddy en zien je vriendinnen het niet zitten om met een rugzak op een berg op te lopen?

 
 Jij gaat ervaren dat je door de kracht van inspanning kunt ontspannen 
 

Bergwandeling

Op huttentocht met Meiden in de Bergen ga jij samen met een kleine groep gelijkgestemde vrouwen op pad. Samen trek je door de prachtige natuur en word je wakker midden in de bergen. Jij gaat ervaren dat je door de kracht van inspanning kunt ontspannen. Dat je tot veel meer in staat bent dan je ooit had gedacht! Je gaat het simpele en gezellige huttenleven meemaken. En je gaat met een herinnering voor het leven naar huis, doordat je samen met anderen iets beleeft en doorleeft!

Ga jij mee op bergavontuur deze zomer!?
Kijk op de website van Meiden in de Bergen voor de huttentochten die deze zomer gepland staan. Kun jij tot die tijd wel wat berginspiratie gebruiken? Volg ons dan op sociale media via @meidenindebergen!