Merk uitgelicht: Sigg

Door Outdoorspecialist - 20 september 2022 - Duurzaamheid , Merken
 
Sigg

Met de nieuwe Traveller MyPlanet collectie brengt het Zwitserse SIGG het begrip ‘duurzaamheid’ naar een geheel nieuw niveau. Deze herbruikbare drinkflessen, gemaakt van 100% gerecycled alu-minium, combineren duurzaamheid, design en ge-schiktheid voor het dagelijks leven met een uitste-kende ecobalans.


Na slechts vijf keer gebruiken hebben de flessen al een betere gemiddelde CO2-balans dan petflessen. Klimaatverandering is de grootste uitdaging van deze tijd. De nieuwe Traveller MyPlanet collectie is een eerbetoon aan de unieke aard van onze planeet en maakt iedereen bewust van de verantwoordelijkheid die ieder van ons daarvoor draagt. SIGG compenseert alle onvermijdelijke CO2 uitstoot van de Traveller MyPlanet flessen door verschillende klimaatprojecten te steunen. Hierdoor zijn deze drinkflessen klimaatneutraal gecertificeerd. Maar, dat is nog niet alles!


Ken je de term ‘PCR’ al? PCR staat voor Post Con-sumer Recycling. Nadat een product niet meer gebruikt kan worden, wordt het materiaal waarvan het gemaakt is gerecycled en gebruikt voor de productie van nieuwe producten. Het materiaal dat SIGG gebruikt voor de Traveller MyPlanet fles-sen is opnieuw verwerkt aluminium gemaakt van bijvoorbeeld gerecyclede hoogspanningsdraden en drukplaten. Het aluminium komt uit Europa en staat bekend om de lange levensduur en het behoud van kwaliteit tij-dens het recyclingproces.

En het belangrijkste: een fles van gerecycled aluminium kan na vele jaren gebruik weer gerecycled worden! Om de CO2-footprint van SIGG ver-der te verkleinen, heeft het bedrijf een begin gemaakt met de over-stap naar PCR-aluminium voor alle aluminium flessen. Tegen 2023 zullen alle aluminium flessen van SIGG gemaakt zijn van 100% gerecycled materiaal.

Bekijk de Sigg collectie