LOWA Renegade. De klassieker onder de wandelschoenen

Door Outdoorspecialist - 05 augustus 2022 - Merken
Be your own Renegade


Het is 1997… De film ‘Titanic’ is wereldwijd op het witte doek te zien, Tony Blair viert in Engeland zijn verkiezingssucces en Jan Ullrich wint de Tour de France. En ook bij LOWA staat er iets te gebeuren. Namelijk het begin van de LOWA RENEGADE. Lees alles over deze klassieker!

De iconische allrounder, LOWA RENEGADE, is inmiddels uitgegroeid tot een waar begrip onder de wandelschoenen. De multifunctionele klassieker zorgde voor een revolutie op de markt voor wandelschoenen en is sindsdien niet meer weg te denken uit de schoenschappen van vele outdoor- en schoenenwinkels. Werner Riethmann bedacht met zijn team een nieuwe productiemethode voor wandelschoenen, om ze veel lichter te maken. Wat vroeger alleen gebruikelijk was voor vrijetijds- en hardloopschoenen, vormde de basis voor een nieuwe wandelschoenconstructie.

Voor het eerste maakte LOWA een schoen waarvan de zool niet langer gelijmd was maar rechtstreeks aangegoten; de geboorte van de LOWA RENEGADE wandelschoen. Eén van de redenen die de RENEGADE zo populair maakt, is de zogenaamde LOWA MONOWRAP® technologie. Bij LOWA MONOWRAP® lopen de loopzool en schacht feilloos in elkaar over en vormen zo een eenheid. De zool omsluit hierdoor als het ware je voet, en het zorgt ervoor dat je niet op de zool staat, maar juist in de zool. Dit zorgt voor extra comfort, stabiliteit en bescherming. Het succes heeft de LOWA RENEGADE voornamelijk te danken aan de alom geprezen pasvorm en comfort. Bovendien is dit een echt allround model; en perfect voor als je graag de natuur in wilt, je hond uitlaat, of een heerlijke wandeltocht wilt maken. De RENEGADE past perfect!


 Deze comfortabele, lichtgewicht RENEGADE wandelschoenen zijn waterdicht en bieden, net als alle andere modellen, een aangename ondersteuning tijdens al je wandelavonturen. Wat begon als een revolutie op schoengebied is nu een absolute klassieker, die in 2022 zijn 25e verjaardag viert.

 

Shop de Lowa Renegade nu!