Lichtgewicht slapen

Door Outdoorspecialist - 30 juni 2021 - Advies
Lichtgewicht slapen

GENIET VAN DE DAG DOOR EEN GOEDE NACHTRUST

Kamperen staat voor veel mensen gelijk aan de keuze tussen een slechte nachtrust of een zware rugzak. Dit hoeft allang niet meer. Tegenwoordig zijn er veel innovatieve producten waarmee je het slaapsysteem van je dromen samenstelt. 

Het begint bij een goede slaapmat. Immers komt de meeste kou vanuit de grond. Bij slaapmatten kun je van heel basic tot heel technisch kiezen. Bij dit soort producten geldt vaak: goedkoop is duurkoop. Slaapmatten kunnen veel technologieën bevatten welke de isolatie en het comfort bevorderen. Ze vormen naar je lichaam en verdelen de druk. 

Ondanks de vele technologieën zijn slaapmatten van vooraanstaande merken tegenwoordig lichtgewicht en klein op te rollen. Ook wordt er veel geïnnoveerd op het gebied van slaapmatten welke speciaal gevormd voor dames. Over het algemeen hebben vrouwen andere behoeften wat betreft ondersteuning en temperatuurregulatie.

Het tweede essentiële onderdeel is een slaapzak. Ga je voor lichtgewicht? Dan kom je al snel uit bij dons. Lekker warm en zacht en toch heel licht. In een vochtige omgeving werkt dons echter niet goed. Je kunt in dit geval beter voor een slaapzak met synthetische vulling kiezen. 

Op pad in extreme temperaturen? 

Vergeet dan je liner niet. Een liner of lakenzak gebruik je in sommige gevallen puur voor hygiëne, maar hier bestaan ook variaties in. Zo kun je denken aan een liner van materiaal wat extra warmte vasthoudt. Ook zijn er liners die je koel en droog houden, omdat de stof effectief vocht afvoert.

Is een kussen tijdens het kamperen overbodige luxe of een onmisbare accessoire? Een opblaasbaar kussen met een klein pakvolume past er echt wel bij in je rugzak. Je past de hardheid gemakkelijk aan door de hoeveelheid lucht in het kussen te reguleren. Dat kussensloop gevuld met kleren is verleden tijd.

Laat je deskundig adviseren bij jouw Outdoorspecialist! 

Slaap lekker en geniet meer van je dag.

Terug naar het overzicht