Karinthië, een feelgood-vakantie aan de zonnige zuidzijde van de Alpen

Door Outdoorspecialist - 31 mei 2022 - Reistips buitenland , Winactie
Moeder natuur heeft Karinthië goed bedeeld. In het zonnige zuiden van Oostenrijk heeft ze een zee aan heldere, warme meren tussen de Alpen uitgestrooid. En bergen. Imposante toppen van ruim drieduizend meter tot en met de zacht glooiende Nockberge.

En vanaf die toppen kijk je uit over de streek die gekenmerkt wordt door de culturele verscheidenheid van het Alpen-Adria-gebied, het milde en zonnige klimaat van de zuidzijde van de Alpen en door de gastvrije, openhartige bevolking die hun gasten met open armen en een flinke dosis levensvreugde ontvangt. En al dat moois ligt klaar om door jou te worden ontdekt. Dus spring je ’s ochtends vrolijk je bed uit om aan het volgende avontuur in de natuur te beginnen. De vele mooie fiets- en wandelroutes van Karinthië lopen pal langs de campings.

De geur na een zomerse bui, de geur van ochtenddauw en zonnebrandcrème, van een zwoele vakantie-avond en kleurrijke Alpenweiden, van verse koffie en Karinthische gerookte bacon: de regio Villach – Faaker See – Ossiacher See en Millstätter See in het hart van Karinthië is even gevarieerd als haar bezoekers. Hier vind je je persoonlijke vakantiegeluk 365 dagen per jaar.

Je hoeft geen keuzes te maken: zelden vind je een plek waar meren en bergen, avontuur en ontspanning, winkels en cultuur, zo dichtbij zijn. De omgeving van het stadje Villach, nabij de landsgrenzen met Italië en Slovenië, schittert als een diamant met sprankelende vakantiefacetten.

Kärnten Card
Langs de fietsroutes van Karinthië bevinden zich veel bezienswaardigheden en attracties voor het hele gezin. Met de Kärnten Card op zak bezoekt u de meer dan 100 aangesloten bezienswaardigheden gratis en zo vaak u maar wilt. Bovendien biedt de kaart leuke kortingen bij de meer dan 60 bonuspartners. Meer informatie lees je op www.kaerntencard.at

Meer informatie
Bestel het gratis ‘Camping & Caravaning’-magazine met 43 geselecteerde campings. Kijk op www.camping.at of bel/mail met de ‘Urlaubsinformation Kärnten’, tel.: +43-463-3000, e-mail: info@kaernten.at


Doe mee en win!

Wil jij een reis naar Karinthië voor 2 volwassenen en 2 kinderen, inclusief kampeerplek, parkeerplaats en een outdoor programma ‘Magische Momenten in Karinthië’. Meedoen is heel simpel! Bekijk onze actiepagina , vul het contactformulier in en misschien heb jij binnenkort wel de feelgood-vakantie van je leven in Karinthië!