Hippe wandelbestemming Georgië

Door Outdoorspecialist - 29 januari 2021 - Reistips buitenland
Hippe wandelbestemming Georgië

Aan de rand van Europa ligt een nog weinig bezochte Kaukasus republiek: Georgië. Een verrassend modern Alpenland op slechts 4,5 uur vliegen van Amsterdam.

Na de opnames van ‘Wie is de Mol?’ kreeg deze bestemming flinke bekendheid in Nederland. Het aantal reizigers dat Georgië ontdekt groeit jaarlijks met zo’n 10%, al is het er nog lang niet druk. Buiten de steden lonkt de ongerepte natuur van de Kaukasus. Ver weg van de massa. Georgië is dan ook een buitenkans voor de ondernemende reiziger die historie en natuur combineert en niet vies is van enkele flinke wandelingen door hooggelegen alpine bergweiden.

Local tips van een reisspecialist ter plaatse
Local Hero Lela, Georgië reisspecialist bij Local Hero Travel die er woont, deelt haar tips over deze avontuurlijke en nog ongerepte wandelbestemming. Lela: “Wandel je door Georgië, dan wandel je door hooggelegen bergen die niets weg hebben van het toch wat gepolijste Oostenrijk. De Kaukasus is écht en ruig. Je loopt door dichte bossen en langs snelstromende rivieren. En als reiziger word je in afgelegen dorpjes altijd onthaald met een verrassende gastvrijheid.”

Dagtochten en meerdaagse trekkings
Of je nou een actieve hiker of beginnend wandelaar bent, in Georgië vind je allerlei wandeltochten. Van eenvoudige dagtochten tot pittige meerdaagse trekkings. Ben je sportief, ga dan voor een meerdaagse trekking. Op je route liggen eeuwenoude wachttorens, besneeuwde bergtoppen en imposante gletsjers. Je overnacht in dorpjes waar het leven lijkt te hebben stil gestaan en je maakt kennis met het bergvolk van Svaneti met hun eigen taal en tradities.

Je trek start bijvoorbeeld in Mestia en voert naar het authentieke dorp Adishi. Ook steek je op de rug van een paard de rivier over. Ushguli, op 2200 meter hoogte, heeft vier dorpen en er wonen slechts zo’n vijftig gezinnen. Deze hoogste permanent bewoonde dorpen in Europa zijn alleen in de zomermaanden sneeuwvrij, dus onderschat de trip niet.

Is zo’n meerdaagse trek je te veel van het goede dan is een individuele autorondreis met kortere wandelin­gen een optie. Maak een dagtocht naar het Kazbegi National Park. Het stadje Kazbegi is het beginpunt van een 2 uur durende hike. Je stijgt zo’n 400 meter, nog best pittig, maar mooi en de moeite waard. Je doel is de beroemde 14e eeuwse Gergeti Trinity kerk. Onderweg zie je met wat mazzel tussen de wolken de dik 5000 meter hoge top van de Mount Kazbek. Eenmaal boven heb je fantastisch uitzicht op de met sneeuw bedekte bergen.

Kaukasus combineren
Wissel een wandelreis door Georgië af met de hippe, multiculturele hoofdstad Tbilisi en een homestay middenin de wijnlanden. Meer tijd? Verleng je trip met een bezoek aan Armenië en Azerbeidzjan. Georgië is eenvoudig te combineren met deze twee Kaukasus buurlanden.

Beste tijd voor een wandelreis
De beste reistijd voor Georgië ligt tussen april en oktober. Voor hikes en wandelingen is het slim iets later te reizen, zo vanaf juni tot en met september. Daarvoor en daarna is het nog behoorlijk koud op hoogte. Wil je een combinatie met de wijngebieden? Die zijn op zijn best tijdens de oogst in september, begin ­oktober.

Bagage checklist
Wandelkilometers, ja die maak je dus in Georgië. Warme kleding en stevige, tevoren goed ingelopen schoenen zijn een must. Daarna lekker uitrusten in een van die typische warmwater bronnen waar ­Georgië om bekend staat.

Een goede voorbereiding is het halve werk. Hier volgt een overzicht van outdoorspullen die onontbeerlijk zijn voor een reis door Georgië:

• Wandelschoenen
• Wandelsokken
• Dagrugzak met ­regenhoes
• Warme kleding, l­aagjes (fleecetrui en evt ­thermokleding)
• Fotocamera
• Regenkleding
• Zonnebrandcrème
• Zonnebril
• Powerbank
• Wandelsokken
• Sjaal/hoofddoek voor vrouwen voor kerkbezoek
• REiSREPORT Georgië & Armenië reisgids

Ga naar outdoorspecialist.nl voor de dichtstbijzijnde outdoorspeciaalzaak bij jou in de buurt.

De Georgië & Armenië reisgids is online te bestellen via reisreport.nl.

Een persoonlijk reisplan op maat ontvangen?
Op localherotravel.nl vind je verschillende voorbeeldreizen naar Georgië & Armenië. Deel je wensen met local Hero Lela en ontvang een reisplan op maat.

Local Hero Travel, een bijzondere ontmoeting is je beste reisherinnering
Reizen is meer is dan hotels boeken, highlights afvinken en kant-en-klaar avontuur. De echte waarde van reizen zit in een bijzondere ontmoeting, een onverwachts gesprek, een nieuw inzicht uit een andere cultuur. Want die ene bijzondere ontmoeting, die blijft je bij.

Vanuit die gedachte hebben Stef Franke en Wilkin Kroon (oud mede-­eigenaren Riksja Travel) in samenwerking met Sander van Opstal en Eppo Steenhuisen (eigenaren Askja Reizen) in 2014 Local Hero Travel opgericht. Een reisorganisatie in Arnhem, waar jij als reiziger rechtstreeks in contact wordt gebracht met een reisspecialist in het land waar je naar toe wilt. Geen standaard pakket, wel helemaal op maat, individueel, kleinschalig en lokaal. Een reis die je zelf samenstelt met je local Hero, je reisexpert ter plaatse. Woonachtig (en vaak geboren) op je reisbestemming, waardoor zij de leukste insider tips hebben om met jou te delen.

Je regelt je reis met een lokale reisexpert inmiddels op 36 bestemmingen. Of je nou kiest voor een wandelreis naar Georgië, een safari door een kleinschalig natuurreservaat in Zuid-Afrika of overnacht en een handje meehelpt met de oogst op een biologische koffiefarm in ­Nicaragua: je local Hero kan het voor je regelen.

Een persoonlijk reisplan op maat ontvangen?
Onze local Hero’s helpen je graag. Kijk voor jouw bestemming op onze website: www.localherotravel.nl

Bestemmingen Local Hero Travel:
Alaska
Antarctica
Argentinië
Armenië
Belize
Bolivia
Borneo
Cambodja
Chili
China
Colombia
Costa Rica
Cuba
Ecuador
Galapagos
Georgië
Guatemala
IJsland
Indonesië
Java & Bali
Laos
Madagaskar
Maleisië
Marokko
Mexico
Myanmar
Namibië
Nepal
Nicaragua
Panama
Peru
Spitsbergen
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Vietnam
Zuid-Afrika

Met je gezin op reis? We begrijpen wat je wilt. Wij maken ook familiereizen over de hele wereld. Deel je wensen met je local Hero en ontvang een reisplan voor jouw ideale gezinsreis.

Reizen met Local Hero Travel:
• Je reis op maat
• Bijzondere ontmoetingen
• Direct lokaal contact

Terug naar het overzicht