Hike your local Mountain

Door Outdoorspecialist - 25 augustus 2022 - Nieuws , Winactie

We organiseren ‘Hike Your Local Mountain’ op zondag 9 en 16 oktober. Op 9 oktober gaan we dit doen op en rond de Sallandse Heuvelrug en op 16 oktober zoeken we Zuid-Kennemerland. Tijdens deze wandelingen kun je de wandelschoenen van On gratis en vrijblijvend uitproberen. Dit zullen de nieuwste modellen Cloudwander en
Cloudrock zijn. De schoenen uit het assortiment van On zijn licht, hebben een uitstekende demping en zijn gemaakt zonder dierlijke materialen zoals leer maar met een hoge mate van gerecycled polyester. We voorzien een begeleide wandeling om 10.00 uur en om 13.00 uur. Men kan ook op eigen initiatief de schoenen ervaren.
Nieuwsgierig geworden? Schrijf je dan snel in via onderstaande button!

Doe mee!
 


Sallandse Heuvelrug

9 Oktober 2022

De route van iets meer dan 10 kilometer start en eindigt op het Recreatieterrein Holten gelegen in het Natuurpark De Sallandse Heuvelrug. Afwisseling is het sleutelwoord van deze wandeling, niets is hetzelfde! We starten met redelijk vlakke paden, maar al snel is het klimmen en dalen. Niet overdreven, maar de spieren worden wel aan het werk gezet. Deze glooiingen en de constante afwisseling van bos en heide zorgen voor fantastische vergezichten.

De paden zijn de ene keer lekker begaanbaar, maar dat kan ook ineens omslaan in mul zand of kiezels. Niet alleen de wandelaars, maar ook de schoenen gaan dus goed getest worden! Ook al bevind je je midden in de natuur, stil is het er niet. Door de afwisselende vegetatie bevat het gebied een breed scala aan verschillende vogels met elk een andere geluid. En als bonus is er voor de oplettende wandelaar een grote kans om een hagedis te spotten. Twee absolute highlights zijn de Sprengenberg en de Holterberg. Via de Sprengenberg komen we op een hoogte die zich ver boven de boomgrens bevindt en dit zorgt voor mooie plaatjes. Na een mooi stukje van klimmen en dalen richting de Holterberg wordt de wandelaar nog een keer getrakteerd op een mooi uitzicht. Hierna wordt de afdaling ingezet en via een indrukwekkend kronkelpad komen we uiteindelijk weer terug waar we gestart waren.

Zuid- Kennemerland

16 oktober 2022

Tijdens deze wandeling van ongeveer 8 km ontdekken we de bossen van het Leyduin, het Hertenduin, het Linnaeusbos en Hartekamp, wisselt de grond van verhard naar onverhard en is er een kans dat we een aantal mooie vogels en herten zullen spotten.

We verzamelen op de parkeerplaats van informatiepunt de Kakeleye (Manpadslaan 1 in Vogelenzang). Hier zal een On stand staan met verschillende testschoenen om tijdens de wandeling uit te proberen. Na 3,5 km passeren we dit punt weer en is er de mogelijkheid om te wisselen naar een ander model voor degenen die niet kunnen kiezen! Na ongeveer 2 uur zullen we terugkeren op de parkeerplaats en zal er wat fruit en drinken staan om de dorst te lessen.