De wereld ligt weer wagenwijd open

Door Outdoorspecialist - 28 mei 2020 - Columns
De wereld ligt weer wagenwijd open

2020 Staat in het teken van de verandering! Althans dat ‘hoop’ ik. En ik kies bewust voor ‘hoop’ in plaats van ‘optimistisch’. Ondanks dat ik van nature een optimistisch mens ben. Als ik echter zou zeggen dat ik optimistisch ben over de veranderingen die de coronapandemie teweeg zal brengen, ga ik er voor mijn gevoel te veel vanuit dat het vanzelf wel komt. Gewoon rustig wachten en dan komt alles wel weer goed. In hoop daarentegen, zit meer actie. Als je op iets hoopt, moet je aan de slag. Dingen veranderen pas als je zelf wat doet, andere keuzes maakt, eens nadenkt over hoe het dan anders kan. Want dat heel veel dingen écht anders kunnen, weten we inmiddels. We hadden er helaas een rottig virus voor nodig om hierachter te komen. Zo ontdekten we niet alleen hoe leuk onze buren eigenlijk zijn, welke bomen er in de straat staan, hoeveel vogels er in de eigen tuin fladderen en hoe mooi Nederland is. Maar ook hoe creatief we als mens zijn en wat ons nu echt gelukkig maakt. En dat dit weinig te maken heeft met overvolle agenda’s en altijd maar onderweg zijn.

Ik HOOP dus op de grote verandering in de wereld waar iedereen het nu zo over heeft, en kijk er enorm naar uit hoe we met zijn allen die transitie gaan maken. Stap voor stap. Elke dag 1% beter, dat maakt het behapbaar voor iedereen. Maar het gaat niet vanzelf. We moeten wel aan de bak. En er is geen sluiproute. Maar dat is nu juist het avontuur. De wereld ligt weer wagenwijd open maar dan anders.

Het onbekende pad laat me volop leven. Het avontuur, het plezier én het inzicht dat het me gaandeweg oplevert; dáár word ik echt blij van.
 

Gedreven door een enorme nieuwsgierigheid, draag ik graag bij aan het nieuwe. Ik hou van de spanning die het met zich meebrengt, de vastberadenheid die ik voel en zelfs het vleugje onzekerheid heb ik nodig. Ik ben ook dol op de adrenaline en de vlinders die als gillende keukenmeiden door mijn lijf gieren. Het onbekende pad laat me volop leven. Het avontuur, het plezier én het inzicht dat het me gaandeweg oplevert; dáár word ik echt blij van. Dat is, wat mij betreft, de betekenis van een actieve en avontuurlijke levensstijl. Die gaat verder dan alleen buitenspelen. Die staat ook voor het hebben van een actieve levenshouding waarbij je om de hoek durft te kijken en keuzes durft te maken. Niet alleen voor jezelf maar voor het grotere geheel. Never a dull moment, want je krijgt gegarandeerd een avontuur op je bord. En dat is wat het leven zo bizar boeiend maakt, vind ik. De uitdaging om je adrenalinekicks en je inzichten gewoon uit je dagelijkse leven te halen. Een soort ‘wereldreis’ die je elke dag maakt, zonder er de hele wereld voor over te moeten gaan. Hoe mooi kan het zijn? Zó mooi dus!
Geniet van de zomer en maak dat de dagen ertoe doen.

Ellenboog bump

Natasha Bloemhard
Founder of the Salt Network, Trail Seeker & Happy Dreamer @Natasha_Bloemhard

Terug naar het overzicht