De outdoorliefhebber

07 januari 2021 - Buiten Gewoon Goed Magazine
Outdoor liefhebber
De outdoorliefhebberEen tijdje geleden kregen wij op de redactie van Buiten Gewoon Goed magazine een telefoontje waar wij blij van werden. Een consument belde enorm enthousiast op over ons magazine met de vraag of hij een abonnement op het blad kon nemen. Dat is niet nodig aangezien het een gratis magazine is. Zijn enthousiasme was aanstekelijk en daar wilden wij iets mee doen. Dat “iets” werd een interview en een artikel in dit magazine.

Wij stellen je voor aan Frank Benthem een levenslustige man die naast reizen, sporten, contact met mensen en zijn kleindochter Ruby, ook enorm geniet van outdoor activiteiten. Zijn levensmotto’s zijn: bewegen (zowel lichamelijk als geestelijk), een goede nachtrust, goede voeding en goede contacten maken en onderhouden.

Wat trekt jou zo aan in outdoor?
Frank: “Ik heb 42 jaar bij Defensie gewerkt, waarvoor ik veel in het buitenland heb gezeten en hou van de natuur. Ook nu reis ik nog graag . Vorig jaar heb ik met Hiking & Adventures de Fjall Raven Classic gewandeld, van Kiruna naar Abisko, Zweedse Lapland, met 18/20 kilo bepakking. Ik ben een persoon die van avontuur en fysieke uitdaging houd.”

Wat voor outdoor activiteiten doe je allemaal?
Frank: “Ik heb heel veel gedaan zoals 15 keer de marathon (o.a. Berlijn, Dublin, Rotterdam, Londen, Istanbul en Lissabon) gelopen, 30 keer een halve marathon en 19 keer deelgenomen aan de Nijmeegse 4-Daagse. Waarom? Ze waren allemaal bijzonder! Ook heb ik korte wandeltochten gemaakt in Bern, Diekirch, de Ardennen en deelgenomen aan lange afstand wandeltochten zoals van Camino Française naar Santiago de Compostella. Een tocht van 830 km.”

Wat is volgens jou belangrijk bij een outdooruitrusting?
Frank: “Door mijn werkzaamheden bij Defensie, ben ik altijd heel kritisch en onderzoekend naar goed spul voor outdoor activiteiten, zoals kleding en schoenen (wandel/sport). Het moet licht zijn en de kwaliteit hebben van Defensiemateriaal (kan niet kapot en is veel getest). Wat ik koop moet goed zijn en dan is de prijs voor mij niet belangrijk. Voordat ik iets aanschaf, heb ik veel onderzoek gedaan, mij goed laten informeren en geluisterd naar de ervaringen van de mensen; de outdoor liefhebbers!

Mijn favoriete merken zijn: Meindl, The North Face, Fjällräven, Schöffel, Lowa, Jack Wolfskin, Deuter en Osprey.”

Heb je tips voor andere outdoor liefhebbers?
Frank: “Graag maak ik iedereen enthousiast voor de outdoor sport, dit doe ik door mijn activiteiten en belevenissen te delen. Ga eens op reis met de stichting Hiking & Adventures. Zelf kan ik hier mijn energie kwijt. De mensen die deelnemen aan de bijzondere reizen van Hiking&Adventures zijn allemaal gelijkgestemden, avontuurlijk en in goede conditie. Samen behalen we fysieke en mentale overwinningen, genieten van adembenemende uitzichten en de kleine details die het verschil maken. En we beleven vooral plezier!”
...door het Buiten Gewoon Goed magazine ga ik in het vervolg naar de lokale OUTDOORSPECIALIST bij mij in de buurt.

Wat vind je zo leuk aan ons magazine?
Frank: “Er staat goede informatie in voor een liefhebber van Outdoor activiteiten en vanwege de mooie foto’s. De artikelen zijn kort, duidelijk, geloofwaardig, bruikbaar en uitnodigend om te lezen en te bewaren.”

Heb je ervaring met Oudoorspecialist.nl?
Frank: “Ik heb totaal geen ervaring met Outdoor-specialist.nl, ik ging altijd naar Bever om daar mijn spullen te kopen, maar door het Buiten Gewoon Goed magazine ga ik in het vervolg naar de lokale OUTDOORSPECIALIST bij mij in de buurt. Ik weet zeker dat ik er de hele dag kan rond lopen en mij ook goed kan laten informeren.”

Terug naar het overzicht