Column Natasha Bloemhard

Door Outdoorspecialist - 04 augustus 2021 - Columns
Column Natasha Bloemhard

Eindeloze zomers maak je zelf! 

The Endless Summer roept bij veel mensen nog steeds, na al die jaren, de herinnering op aan de legendarische surffilm van de Amerikaanse filmmaker Bruce Brown. Deze documentaire uit 1967, waarin de zoektocht van twee surfers naar de beste surfspots is vastgelegd, wordt tevens gezien als het begin van een nieuwe filmgenre: de surffilm. Waarom begin ik hier nu over? Omdat de film laat zien dat een geweldige zomer niet over zonuren en hoge temperaturen gaat, maar vooral over buitenspelen en buiten zijn. Voor wie die gedachte omarmt kan de zomer eindeloos duren, waar je ook bent. En dat dat echt niet altijd groots en meeslepend hoeft te zijn, weten we inmiddels allemaal na een jaar Corona. Opeens begrijpen we waar Alastair Humphreys, de man die de wereld trakteerde op de door hem zelf bedachte term, micro-adventures, het over heeft.

Alastair reisde de hele wereld af, stak oceanen over, bedwong bergtoppen en doorkruiste woestijnen, om er vervolgens achter te komen dat het grote avontuur ook klein en dicht bij huis te vinden is én bovendien vaak gratis. Als tegenbeweging tegen de grote expeditiedrift. Net als Alastair ben ik een overtuigd believer van de van vijf-tot-negen-avontuurtjes. Bedenk eens hoeveel uren er ná en vóór werktijd zitten? Helemaal nu de dagen weer we zo lekker lang zijn. Ga het bos in om 6.00 uur ’s ochtends met mountainbike of picknickmand of sluip met je kano in de schemer van een doordeweekse avond over de plas. En ook buiten koken kan elke dag. Is het koud? Maak een vuurtje. Zo kan klein ook heel meeslepend zijn, want dit soort momenten vergeet je namelijk nooit. 

Het is een knop die je om moet zetten maar voor wie het doet, is de zomer al in april begonnen en eindigt hij pas in oktober. Een eindeloze zomer maak je zelf. Dat wisten ze in 1967 al. 

Natasha Bloemhard

Hoofdredacteur Salt magazine 

Ben jij iemand die, net als wij, van ideeën houdt? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief op 

getsalt.com

Terug naar het overzicht