Bescherm je ogen met een kwalitatieve zonnebril

Door Outdoorspecialist - 28 juli 2021 - Advies
Bescherm je ogen met een kwalitatieve zonnebril
 

Van al onze zintuigen zijn onze ogen verreweg de belangrijkste. 85% van onze dagelijkse indrukken gaat via de ogen. Ogen moeten daarom goed beschermd worden; bescherming tegen UV-straling van de zon is belangrijk om beschadiging van de ogen te voorkomen. Overmatige blootstelling aan UV-straling verhoogt het risico op staar en andere oogaandoeningen. Een kwalitatieve zonnebril beschermt de ogen tegen UV-straling en zorgt ook voor ontspannen ogen.

 

Let bij het aankopen van een zonnebril op de volgende punten:

• Hoeveel procent UV-bescherming biedt de zonne­bril? Dit wordt meestal aangegeven bij de product­specificaties.
• Zorg ervoor dat het montuur goed aansluit op je gezicht. Hierdoor voorkom je dat UV-licht via de zijkant bij de ogen terecht komt. 
• Met een cijfer van 0 tot 4 wordt aangegeven wat de kleurintensiteit van de glazen is. Er wordt aangeraden om in de zomer een bril van minimaal categorie 3 met 75% lichtabsorptie te dragen. 
• Mits de glazen 100% UV-bescherming bieden, heeft de kleur van de glazen geen effect op de UV-bescherming.
• Het is belangrijk dat de glazen optisch zuiver zijn en ook zijn gepolariseerde glazen of hoog contrast lenzen aan te raden om hinderlijke schitteringen in het zicht te neutraliseren en contrasten te versterken.

Zonnenbrillen

De zonnebrillen welke je bij onze outdoorspecialisten kunt kopen zijn van zeer hoge kwaliteit. Alle zonnebrillen bieden 100% UV-bescherming en de meeste lenzen vallen in categorie 3 met minimaal 75% lichtabsorptie. Dit betekent dat alle zonnebrillen je ogen optimaal beschermen. Wij bieden een ruim assortiment met moderne, stijlvolle, modieuze en sportieve monturen voor mannen, vrouwen en kinderen aan. Ook is er een ruime keuze in verschillende lenzen en kleuren. Naast alledaagse zonnebrillen bieden we ook sportbrillen aan. 
Per sport is de perfecte bril met de juiste lens-technologie ontwikkeld om alles uit je sportprestaties te kunnen halen.

Gepolariseerde lenzen/Hoog contrast lenzen 

De gepolariseerde lens vermindert verblindende en hinderlijke schitteringen om het contrast te verhogen en de diepteperceptie te verbeteren in een grote verscheidenheid aan weers-/lichtomstandigheden. Het geeft een verzachtend effect op het oog, waardoor de ogen minder vermoeid raken. 
Hoog contrast lenzen combineren technologieën op het gebied van kleuraccent en kleurcontrast. De lenzen verdelen het licht in verschillende kleuren. Hierdoor komen de juiste kleuren meer naar voren en worden overige kleuren gefilterd, waardoor het zicht gedetailleerd is met een contrast dat niet wordt aangetast door negatief licht. De lenzen zorgen dus voor kleurversterking en kleurcontrast in verschillende omgevingen zoals bijvoorbeeld rivieren, wegen of ruwe berghellingen.