Actief in trailrunning

Door Outdoorspecialist - 12 september 2023 - Nieuws , Reistips binnenland
Wat is trailrunning?

Trailrunning is hardlopen door de natuur over onverharde paden. Houd je van outdoor en ben je ook nog graag sportief bezig? Dan is dit ongetwijfeld een sport voor jou! Ook als je aan het trainen bent voor een marathon of gewoon een betere conditie wilt krijgen, is trailrunning een goede training en een leuke afwisseling. Trailrunning is een stuk avontuurlijker dan het hardlopen over de weg. Daarbij is trailrunning nooit saai door de afwisselende ondergrond en gebieden. De nadruk ligt op het genieten, tijd en afstand is hier bijzaak.

Outdoorspecialist en Trailrunning Europe

Trailrunning Europe is een organisatie voor trailrunners,door trailrunners. Het is begonnen vanuit een passie oor de sport, en is binnen 10 jaar uitgegroeid tot een organisatie die bekend is om zijn sfeervolle events en waardevolle content. De events van Trailrunning Europe worden georganiseerd onder de noemer van Trail Events. De organisatie heeft decennia aan loopervaring door de Nederlandse natuur, waardoor de routes van de verschillende evenementen altijd over de mooiste paden van de gebieden lopen. Trailrunning Europe informeert daarbij een grote community aan trailrunners via hun website en socialmediakanalen. 

Met de steeds groter wordende groep trailrunners en hikers in Nederland hebben de Outdoorspecialist en Trailrunning Europe elkaar gevonden in hun gedeelde
passie: actief buiten zijn, dat is wat we het liefst doen. Voor zowel de beginnende hardloper als voor de ervaren (ultra)trailrunner organiseert Trail Events evenementen met verschillende afstanden (van 5 tot 109 km) en door diverse natuurgebieden in Nederland. De evenementen van Trail Events hebben altijd een gemoedelijke sfeer. Startmomenten zijn gespreid over de hele dag waardoor het altijd rustig is op de paden. Genieten van de natuur staat centraal. Ook organiseert Trail Events regelmatig workshops en gratis trainingen. Hier leer je meer over hardlooptechnieken, gear, het lopen door de bergen, en nog veel meer! Allemaal laagdrempelige evenementen waar je andere trailrunners leert kennen en waar je vrij bent om al je vragen te stellen.


Adventure Hike & Trailrunevent

Benieuwd geworden of Trailrunning ook iets voor jou is? Trailrunning Europe en Adventure Store organiseren gezamenlijk een Hike & Trailrunevent! Lees meer of schrijf je in!

Lees meer