5 Outdoor selfdrive bestemmingen

Door Outdoorspecialist - 01 oktober 2020 - Reistips buitenland
5 Outdoor selfdrive bestemmingen

Local Hero Travel: ‘Wegens de corona uitbraak is reizen minder vanzelfsprekend geworden. Wat wij zien is dat onze reizigers nu denken aan bestemmingen waar je rust, natuur en ruimte vindt. Niet gek, want wie door de vrije natuur reist kan makkelijk(er) afstand houden. Perfect voor de outdoor liefhebber dus. We delen vijf bestemmingen voor je volgende outdoor reis, bestemmingen waar je veilig per huurauto door heen kunt reizen: geheel corona-proof, want alle vrijheid én met je reisgezelschap onder één dak.

Ruige Kaukasusnatuur in Georgië
Niet voor niets neemt de populariteit van Georgië de laatste jaren flink toe. Dit verrassend moderne ‘Alpenland’ is ideaal voor reizigers die graag de natuur intrekken. De landschappen zijn groots, divers en alles behalve saai. Houd je van wandelen, dan ben je in Georgië op de goede plek: via meerdaagse trekkingen kom je langs groene bergenhellingen, besneeuwde bergtoppen met spectaculaire vergezichten en imposante gletsjers. Maar ook oeroude dorpjes waar de tijd lijkt te hebben stil gestaan, met om je heen een rijkdom aan kerken en kloosters. De Georgiër is zeer gastvrij, overal waar je komt word je hartelijk ontvangen en maakt men een praatje met je.

Bijzondere natuurverschijnselen op IJsland
Slechts een paar uur vliegen, maar in niets lijkt IJsland op Nederland. Binnen enkele seconden waan je je in een ­andere wereld, vol bijzondere natuurverschijnselen, gletsjers, warmtebronnen en uitgestrekte landschappen. Ongerepte natuur die je allemaal in je eigen huurauto kunt gaan bewonderen.

Nog een voordeel? De afstanden zijn relatief klein, waardoor je meer tijd overhoudt om er op uit te trekken. Hike door het vulkanische landschap, bezoek een kratermeer of ga op een walvistour. En ’s avonds, stap je voldaan in een heet waterbad of drink je een sterke neut met je IJslandse gastgezin.

Op safari in Afrika
Zie je het al voor je? Bij het eerste ochtendgloren tuur jij door je verrekijker over de Afrikaanse savanne. Opeens spot je een groep olifanten, die zich rustig wassen bij een waterhole gelegen op het terrein van je kleinschalige lodge. Dichterbij het wildlife kom je bijna niet. Het mooie aan landen als Zuid-Afrika, Namibië en Tanzania is dat je ze kunt ontdekken in je eigen 4×4 huurauto of auto met privé chauffeur (Tanzania). Niet alleen avontuurlijk, maar ook nog eens flexibel om te stoppen waar je maar wilt. De kleinschalige family-owned lodges of een nachtje homestay bij de Xhosa, zorgen ervoor dat je reis een lokaal tintje krijgt. Zo mix je cultuur met de bush van Afrika.

Sportief Alaska
Sinds de film ‘Into the Wild’ laat Alaska het hart van elke outdoor liefhebber sneller kloppen: geen grote steden en massatoerisme maar kilometers groene en wilde natuur vol gletsjers, stromende beekjes en grizzly beren. In je eigen huurauto verken je de ruige natuur van deze Amerikaanse staat.

Stilzitten is er niet bij, want onderweg zet je de auto regelmatig aan de kant voor een hike door één van de vele Nationale parken. Of je stapt in een kajak en verkent Alaska te water. Trek gekregen? Gooi samen met je pensioneigenaar een hengel uit en eet ’s avonds je eigen catch of the day.

Unieke flora en fauna in Costa Rica
Nee, dit is geen dierentuin, je bent in Costa Rica. Overal waar je kijkt zie je groen, jungle of bijzondere dieren. Schrik niet wanneer je tijdens het avondeten vergezeld wordt door een luiaard of een aapje dat nieuwsgierig om de hoek komt kijken. De Tico’s, zoals de Costa Ricanen zichzelf noemen, leven niet van de natuur maar samen mét de natuur.

Hierdoor bestaat het land voor één derde uit natuurparken en reservaten, en leeft er bijzondere flora en fauna die je tijdens je reis in alle rust kunt aanschouwen. Een wekker heb je dan ook niet nodig, dagelijks ontwaak je door de geluiden van de Costa Ricaanse jungle.

Local Hero Travel, een bijzondere ontmoeting is je beste reisherinnering
Reizen is meer dan hotels boeken, highlights afvinken en kant-en-klaar avontuur. De echte waarde van reizen zit in een bijzondere ontmoeting, een onverwachts gesprek, een nieuw inzicht uit een andere cultuur. Want die ene bijzondere ontmoeting, die blijft je bij.

Vanuit die gedachte hebben Stef Franke en Wilkin Kroon (oud mede-eigenaren Riksja Travel) in samenwerking met Sander van Opstal en Eppo Steenhuisen (eigenaren Askja Reizen) in 2014 Local Hero Travel opgericht. Een reisorganisatie in Arnhem, waar jij als reiziger rechtstreeks in contact wordt gebracht met een reisspecialist in het land waar je naar toe wilt. Geen standaard pakket, wel helemaal op maat, individueel, kleinschalig en lokaal. Een reis die je zelf samenstelt met je local hero, je reisexpert ter plaatse. Woonachtig (en vaak geboren) op je reisbestemming, waardoor zij de leukste insidertips hebben om met jou te delen.

Je regelt je reis met een lokale reisexpert inmiddels op 36 bestemmingen. Of je nou kiest voor een safari door een kleinschalig natuurreservaat in Zuid-Afrika, een 4-daagse hike door jungle en Marron dorpen in Suriname of overnacht en een handje meehelpt met de oogst op een biologische koffiefarm in Nicaragua: je local hero kan het voor je regelen.

Een persoonlijk reisplan op maat ontvangen?
Onze local hero’s helpen je graag. Kijk voor jouw bestemming op onze website: www.localherotravel.nl

Bestemmingen Local Hero Travel:

Alaska
Antarctica
Argentinië
Armenië
Belize
Bolivia
Borneo
Cambodja
Chili
China
Colombia
Costa Rica
Cuba
Ecuador
Galapagos
Georgië
Guatemala
IJsland
Indonesië
Java & Bali
Laos
Madagaskar
Marokko
Mexico
Myanmar
Namibië
Nepal
Nicaragua
Panama
Peru
Spitsbergen
Sri Lanka
Suriname
Tanzania
Thailand
Vietnam
Zuid-Afrika

Met je gezin op reis? We begrijpen wat je wilt. Wij maken ook familiereizen over de hele wereld. Deel je wensen met je local hero en ontvang een reisplan voor jouw ideale gezinsreis.

 Reizen met Local Hero Travel:
– Je reis op maat
– Bijzondere ontmoetingen
– Direct lokaal contact

Terug naar het overzicht