Blog

LOWA Renegade. De klassieker onder de wandelschoenen LOWA Renegade. De klassieker onder de wandelschoenen
Door Outdoorspecialist - 05 augustus 2022 - Nieuws, Tip
Het is 1997… De film ‘Titanic’ is wereldwijd op het witte doek te zien, Tony Blair viert in Engeland zijn verkiezingssucces en Jan Ullrich wint de Tour de France. En ook bij LOWA staat er iets te gebeuren. Namelijk het begin van de LOWA RENEGADE. Lees alles over deze klassieker!
Lees meer
Slijtage in de enkel Slijtage in de enkel
Door Outdoorspecialist - 26 juli 2022 - Columns
We zien het steeds vaker, artrose in de enkel. Een zeer vervelende pijn, maar wat is het eigenlijk? Artrose is slijtage van het kraakbeen in gewrichten. Een gewricht is een plek waar twee of meer botten bij elkaar komen en waartussen beweging mogelijk is. Bekende gewrichten zijn: enkel, knie schouder en pols. In deze column verdiepen we ons wat meer in het enkelgewricht.
Lees meer
Over de toppen van het Zwarte Woud Over de toppen van het Zwarte Woud
Door Outdoorspecialist - 20 juli 2022 - Tip
Met de warme maanden in aantocht, wordt het nu echt tijd om plannen voor de zomervakantie te maken. Wil jij deze zomer weer de grens over, naar een totaal andere omgeving dan thuis? Dan hoef je daar geen dagen voor in de auto te zitten. Met een treinreis van een paar uur ben je namelijk al bij jouw ideale route: de Querweg tussen Freiburg en Konstanz in Duitsland. Deze wandeltocht voert je door het zuidelijke deel van het Zwarte Woud, dat als een van de mooiste wandelgebieden van Duitsland geldt.
Lees meer
Op reis! Op reis!
Door Outdoorspecialist - 14 juli 2022 - Columns, Tip
WE ARE SALT. Wij zijn een community van trail seekers en happy dreamers. Wij doen niets liever dan buiten de lijntjes kleuren. Altijd op zoek naar avontuur en aangemoedigd door het verlangen om nieuwe te dingen te leren.Ons leven en werk zijn gebaseerd op een waargebeurde fantasie waarin de outdoor lifestyle en de kracht van creativiteit positieve verandering brengen. Zo brengen wij Salt tot leven in alles wat wij doen. Ben jij ook zo’n vrijbuiter? Steun ons dan in onze missie en word lid van Salt. To explore, play, connect and grow.
Lees meer
Zo onderhoud je je wandelschoenen in vier handige stappen Zo onderhoud je je wandelschoenen in vier handige stappen
Door Outdoorspecialist - 05 juli 2022 - Advies
Wanneer je je wandelschoenen goed verzorgt en onderhoudt, gaan ze langer mee en heb je veel meer plezier van je aankoop. Geen idee hoe? Volg het stappenplan -mede mogelijk gemaakt door topmerk Hanwag- en houd je wandelschoenen in perfecte staat!
Lees meer
Lichtgewicht op pad, zo doe je dat! Lichtgewicht op pad, zo doe je dat!
Door Outdoorspecialist - 29 juni 2022 - Advies
Je gaat op reis en staat op het punt je tas in te pakken. Dat kooksetje, die extra trui en dat dikke boek lijken individueel niet zoveel te wegen, maar zodra het allemaal samen in je rugzak zit blijkt het toch wel erg zwaar. Hoe kun je alles meenemen wat je nodig hebt, zonder je een breuk te sjouwen? Bij lichtgewicht reizen geldt altijd: less is more! Vervang zware items met lichtgewicht varianten en minimaliseer wat je meeneemt, uiteraard met je eigen veiligheid altijd in je achterhoofd. Lees verder en transformeer jezelf naar een echte grammenjager.
Lees meer
Kamperen voor beginners Kamperen voor beginners
Door Outdoorspecialist - 22 juni 2022 - Advies
De allereerste keer kamperen! Of je nu gaat touren met z’n twee of een paar weken met het gezin op stap gaat: De eerste kampeervakantie kan nogal overweldigend zijn. Want je staat voor tal van keuzes. Alsof je je eerste huis betrekt. En zo is het ook een beetje: Je home away from home. Hoe pak je dat aan? Door te beginnen bij het begin.
Lees meer
Vier goede redenen om te wandelen met stokken Vier goede redenen om te wandelen met stokken
Door Anya - 15 juni 2022 - Advies, Tip
Je hebt ze vast wel eens gezien: wandelaars met stokken. Maar wat is daar nou precies het voordeel van? Je hebt met wandelen toch meer dan genoeg aan je eigen benen? Waarom lopen met stokken? We leggen het je graag uit en geven vier goede redenen om te wandelen met stokken.
Lees meer
Win een bergwandelcursus in een complete outfit Win een bergwandelcursus in een complete outfit
Door Outdoorspecialist - 08 juni 2022 - Columns
Er is geen tijd om verveeld te zijn, in een wereld zo mooi als deze. Nu we eindelijk weer kunnen reizen, voelen we de behoefte om te ontdekken en te verwonderen.
Lees meer
Hoe lang doe ik over een bergwandeling? Hoe lang doe ik over een bergwandeling?
Door Anya - 01 juni 2022 - Tip
Een stevige Hollandse wandeling is eenvoudig te plannen; wanneer je weet hoe lang de route is en hoe snel je gemiddeld loopt is de uitkomst op de vraag 'hoe lang doe ik over mijn wandeling' geen verrassing. Anders is dat wanneer je in de bergen gaat wandelen. Naast afstand en snelheid heb je daar ook nog eens te maken met hoogtemeters, die de uitkomst flink bepalen. Maar geen nood! Met onze vuistregels (en een beetje rekenwerk) kom jij nooit meer voor verrassingen te staan. Lees snel verder en kom erachter hoe lang je over een bergwandeling doet.
Lees meer
Karinthië, een feelgood-vakantie aan de zonnige zuidzijde van de Alpen Karinthië, een feelgood-vakantie aan de zonnige zuidzijde van de Alpen
Door Outdoorspecialist - 31 mei 2022 - Winactie
Moeder natuur heeft Karinthië goed bedeeld. In het zonnige zuiden van Oostenrijk heeft ze een zee aan heldere, warme meren tussen de Alpen uitgestrooid. En bergen. Imposante toppen van ruim drieduizend meter tot en met de zacht glooiende Nockberge.
Lees meer
Onderhoud je wandelschoenen met Nikwax Onderhoud je wandelschoenen met Nikwax
Door Outdoorspecialist - 12 mei 2022 - Advies
Het positieve van corona vind ik dat de mens meer buiten is, we hebben wandelen herontdekt. Velen gaan eropuit, sommigen worden fanatiek en wandelen stevige stukken meerdere keren per week.
Lees meer