Blog

Herfstwandelingen Herfstwandelingen
Door Outdoorspecialist - 27 september 2023 - Reistips binnenland
De herfst brengt een nostalgisch gevoel met zich mee. Wandelen in deze tijd van het jaar is een onvergetelijke en betoverende ervaring. Lees meer.
Lees meer
Succesvolle 1e editie van het Adventure Hike & Trailrun event! Succesvolle 1e editie van het Adventure Hike & Trailrun event!
Door Outdoorspecialist - 26 september 2023 - Nieuws
Onder fantastische weersomstandigheden is de Adventure Hike & Trailrun succevol verlopen. Dit event georganiseerd door Outdoorspecialist in samenwerking met Trailrunning EU. Lees verder!
Lees meer
Bothy Walks Bothy Walks
Door Outdoorspecialist - 18 september 2023 - Reistips buitenland
Een bothy is een basic shelter of schuilhut. De belangrijkste functie van een bothy is simpelweg dat ze water- en winddicht is en dat het een droge plek biedt om te slapen. Je vindt ze in de meer afgelegen delen van vooral Schotland, maar ook enige in Noord-Engeland en Wales. Lees verder.
Lees meer
Actief in trailrunning Actief in trailrunning
Door Outdoorspecialist - 12 september 2023 - Nieuws, Reistips binnenland
Trailrunning is hardlopen door de natuur over onverharde paden. Houd je van outdoor en ben je ook nog graag sportief bezig? Lees dan snel verder!
Lees meer
Bekijk het Buiten Gewoon Goed Herfstmagazine! Bekijk het Buiten Gewoon Goed Herfstmagazine!
Door Anya - 08 september 2023
Een nieuw seizoen betekent ook een nieuw magazine bij Outdoorspecialist. Benieuwd wat we het komende seizoen in petto hebben? Lees dan verder!
Lees meer
Column Natasha Bloemhard: Vrije uitloop Column Natasha Bloemhard: Vrije uitloop
Door Outdoorspecialist - 29 augustus 2023 - Columns
...ik vind wildernis vooral een gevoel. Een gevoel dat je toe moet laten en zelfs zo vaak mogelijk moet opzoeken. Lees verder!
Lees meer
5 tips voor een eenvoudige bergtocht in Noord-Italië 5 tips voor een eenvoudige bergtocht in Noord-Italië
Door Outdoorspecialist - 28 juni 2023 - Reistips buitenland
De bergen van Noord-Italië behoren tot de mooiste plekken van de Alpen, maar op veel plekken zijn ze ook ruig. Tegen de Franse en Zwitserse grens aan vind je echte Alpenreuzen zoals de Matterhorn, meer naar het oosten vind je de bijna kaarsrechte rotswanden van de Dolomieten. Kortom: de bergen van Noord-Italië zijn een prachtig gebied voor avontuurlijke bergwandelaars en -klimmers. Maar gelukkig kun je er ook als beginnende bergwandelaar prima terecht. Op deze 5 plekken zit je in ieder geval goed! Lees verder!
Lees meer
Wandelen op de wadden Wandelen op de wadden
Door Outdoorspecialist - 27 juni 2023 - Reistips binnenland
Elk van de eilanden heeft zijn eigen unieke charmes. Levert dit je keuzestress op? Bezoek ze dan gewoon allemaal! Op het Streekpad WaddenWandelen wandel je namelijk over alle vijf de Nederlandse Waddeneilanden, plus het Duitse Borkum. Ideaal om kennis te maken met een van de mooiste en meest gevarieerde wandelgebieden die ons land te bieden heeft! Lees verder!
Lees meer
Column Natasha Bloemhard: Zwerfkat Column Natasha Bloemhard: Zwerfkat
Door Outdoorspecialist - 26 juni 2023 - Columns
Ik ben een zwerver! Al sinds ik me bewust ben van mijn bestaan tot aan de dag van vandaag. Als ik ergens nóóit mee zal stoppen, dan is het met zwerven, met dolen, dwalen, verdwalen. Lees verder!
Lees meer
Met de kids de bergen in Met de kids de bergen in
Door Outdoorspecialist - 25 juni 2023 - Columns, Reistips buitenland
Yvonne en Manolito zijn naast gepassioneerd bergliefhebbers ook de oprichters van het in 2022 opgestarte travelblog Kids in de bergen. Kids in de bergen heeft als doel zoveel mogelijk gezinnen te inspireren en enthousiasmeren zodat ook zij een fantastische gezinsvakantie in de bergen kunnen beleven. Outdoorspecialist deelt die ambitie graag, dus natuurlijk willen we alles weten van dit initiatief. Lees verder!
Lees meer
Glamping: kamperen 2.0 én veel beter voor het milieu Glamping: kamperen 2.0 én veel beter voor het milieu
Door Outdoorspecialist - 23 juni 2023 - Columns
“Koken” op een gasstel dat maar net het water voor een kleffe hap spaghetti aan de kook kon krijgen in een gevaarlijk misvormd aluminium pannetje; bord op schoot en “plakkende” blote armen aan een slappe hete plastic campingstoel. Natuurlijk was er ook de charme van de rust, de natuur, de stilte, de geuren, het mooie weer, de eenvoud en het “niets moeten”. En natuurlijk onze hang naar nostalgie, dat vroeger alles beter en mooier was. Lees verder!
Lees meer
Artrose in het enkelgewricht Artrose in het enkelgewricht
Door Outdoorspecialist - 21 juni 2023 - Columns, Voetklachten
Toevallig of niet, maar de afgelopen tijd heb ik een aantal klanten in onze winkel gehad die klaagden over zeer pijnlijke enkels tijdens het lopen. Veelal worden deze klanten doorverwezen door een specialist en komen dan bij ons in de winkel met de diagnose artrose in het enkelgewricht. Gelukkig kunnen wij in veel gevallen ervoor zorgen dat het lopen met de juiste schoen toch een stuk comfortabeler wordt. Lees verder!
Lees meer