Blog

Wandelen door het groene hart van Costa Rica Wandelen door het groene hart van Costa Rica
Door Outdoorspecialist - 20 oktober 2022 - Reistips buitenland
Ontdek het ongerepte zuiden van Costa Rica met Outdoorspecialist.
Lees meer
Pijnlijke scheenbenen tijdens het wandelen. Wat nu? Pijnlijke scheenbenen tijdens het wandelen. Wat nu?
Door Outdoorspecialist - 19 oktober 2022 - Columns, Voetklachten
Een veel voorkomende blessure bij wandelaars en hardlopers is scheenbeenvliesontsteking, ook wel bekend als shin splints. Erg pijnlijk en heel vervelend voor iedere sporter. Maar wat is scheenbeenvliesontsteking of beter nog, wat kunnen we eraan doen om het te voorkomen of te genezen?
Lees meer
Verleng de levensduur van je regenkleding Verleng de levensduur van je regenkleding
Door Outdoorspecialist - 12 oktober 2022 - Advies, Duurzaamheid, Merken
Niets zo vervelend als verrast worden door een aanhoudende regenbui. Erger wordt het natuurljk als je merkt dat je regenjas je niet langer droog houdt. Investeren in een goede regenjas is belangrijk, maar het is net zo belangrijk om er zorg voor te blijven dragen. Dit verlengt niet alleen de levensduur van je jas, maar zorgt er ook voor dat de waterafstotende en ademende eigenschappen optimaal blijven functioneren. De onderhoudsroutine is tweeledig en is een eenvoudige manier om voor je spullen te zorgen, dit zal je droog houden wanneer je van het buitenleven geniet!
Lees meer
6 redenen voor een heerlijke herfstwandeling 6 redenen voor een heerlijke herfstwandeling
Door Outdoorspecialist - 05 oktober 2022 - Advies
In de herfstmaanden wordt het in de regel een stuk stiller op de Nederlandse wandelpaden. Met de kortere dagen en grauwe luchten, is het immers wat moelijker om jezelf te motiveren om naar buiten te gaan. Toch is de herfst juist hét seizoen om je wandelschoenen aan te trekken. Niet alleen zijn de bossen in dit jaargetijde op hun mooist, maar een herfstwandeling is ook nog eens extra goed voor je gezondheid. Wandelmagazine zet voor ons de 6 belangrijkste voordelen hier op een rij!
Lees meer
Tips voor een traditionele herfst in de Alpen Tips voor een traditionele herfst in de Alpen
Door Outdoorspecialist - 30 september 2022 - Reistips buitenland
De herfst is een heerlijk wandelseizoen. Niet alleen kun je in de bergen genieten van een bijzondere periode en prachtige natuur, in de dorpen en steden kun je allerlei bijzondere tradities beleven. Dat maakt de herfst een prima seizoen om stad en natuur te combineren.
Lees meer
Merk uitgelicht: Terracare Merk uitgelicht: Terracare
Door Outdoorspecialist - 21 september 2022 - Duurzaamheid, Merken
Terracare® leer is door zijn overtuigende technische eigenschappen ideaal voor veeleisende toepassingen. Of het nu gaat om ademend vermogen, water-, vlam- of scheurbestendigheid: het garandeert altijd het hoogste draagcomfort en maximale duurzaamheid. Leder op zich heeft uitstekende eigenschappen op het vlak van duurzaamheid, elasticiteit en scheurweerstand.
Lees meer
Merk uitgelicht: Sigg Merk uitgelicht: Sigg
Door Outdoorspecialist - 20 september 2022 - Duurzaamheid, Merken
Bij de Outdoorspecialist staat duurzaamheid hoog in het vaandel. De fabrikanten en merken die aan ons verbonden zijn hebben allemaal het thema duurzaamheid op de agenda staan. Daarom lichten we graag een aantal merken uit. Hierbij: Rab.
Lees meer
Merk uitgelicht: Vaude Merk uitgelicht: Vaude
Door Outdoorspecialist - 19 september 2022 - Duurzaamheid, Merken
Bij de Outdoorspecialist staat duurzaamheid hoog in het vaandel. De fabrikanten en merken die aan ons verbonden zijn hebben allemaal het thema duurzaamheid op de agenda staan. Daarom lichten we graag een aantal merken uit. Hierbij: Vaude.
Lees meer
Merk uitgelicht: Rab Merk uitgelicht: Rab
Door Outdoorspecialist - 15 september 2022 - Duurzaamheid, Merken
Bij de Outdoorspecialist staat duurzaamheid hoog in het vaandel. De fabrikanten en merken die aan ons verbonden zijn hebben allemaal het thema duurzaamheid op de agenda staan. Daarom lichten we graag een aantal merken uit. Hierbij: Rab.
Lees meer
Wat is duurzaam? Wat is duurzaam?
Door Outdoorspecialist - 26 augustus 2022 - Advies, Duurzaamheid
Wij houden van buiten en buiten houdt van ons. Als er ergens een plek is waar we bij de oorsprong van onszelf terechtkomen, dan is het buiten. Niet voor niets krijgt men steeds vaker een goede wandeling op doktersrecept voorgeschreven. De lucht en het groen heeft een helende werking. We maken ons in steeds grotere mate zorgen om het klimaat.
Lees meer
Hike your local Mountain Hike your local Mountain
Door Outdoorspecialist - 25 augustus 2022 - Nieuws, Winactie
In Nederland zijn dan misschien geen echte bergen, maar hoogtemeters maken kun je overal! Daarom gaan we, samen met het Zwitserse merk On, de uitdaging aan om zo veel mogelijk hoogtemeters te maken tijdens een heerlijke wandeling in de natuur.
Lees meer
LOWA Renegade. De klassieker onder de wandelschoenen LOWA Renegade. De klassieker onder de wandelschoenen
Door Outdoorspecialist - 05 augustus 2022 - Merken
Het is 1997… De film ‘Titanic’ is wereldwijd op het witte doek te zien, Tony Blair viert in Engeland zijn verkiezingssucces en Jan Ullrich wint de Tour de France. En ook bij LOWA staat er iets te gebeuren. Namelijk het begin van de LOWA RENEGADE. Lees alles over deze klassieker!
Lees meer